Тернопілля: «Ми маємо перезавантажити країну, реформувати систему адміністративно- територіального устрою, здолати корупцію, інакше в цивілізованому світі з нами ніхто не буде навіть говорити»

Тернопілля: «Ми маємо перезавантажити країну, реформувати систему адміністративно- територіального устрою, здолати корупцію, інакше в цивілізованому світі з нами ніхто не буде навіть говорити»

05.06.14 14:43 0 657
– підкреслив голова обласної ради, відкриваючи засідання Тернопільської обласної асоціації органів місцевого самоврядування «Ради Тернопільщини». Одним із ключових питань порядку денного було – «Про реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні». «Така реформа, – вважає Василь Хомінець, - це вимога самого життя. Усім регіонам необхідно надати можливість розвиватися, приймати рішення на місцевому рівні, керувати охороною здоров’я, комуналкою, освітою і гуманітарною сферою. Має бути сформований пакет інструментів фінансового характеру, які дозволять територіям заробляти гроші! Разом з тим, ми, представники органів місцевого самоврядування, маємо чітко усвідомити, що зворотною стороною збільшення повноважень є відповідне підвищення їх відповідальності».

На нинішньому етапі завдання, що стоїть перед органами місцевої влади, – це організація найширшого обговорення концепції реформування та змін до Конституції.

Голови районних рад наголосили на необхідності проведення за участю розробників, науковців, представників профільних міністерств круглих столів, семінарів, конференцій щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади в Україні. За словами заступника Чортківської райради Любомира Хруставки, «… це питання нині найбільше хвилює людей. Адже від цього залежать їхні долі та те, в якій країні ми будемо жити завтра».

Очільник облради запропонував у місячний термін провести чергове обговорення засад реформи.

Про це повідомили у прес-службі Тернопільської облради
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернівецькій області ...
Наступна новина: Львівщина: ХХVІ Міжнародна ...

КОМЕНТАРІ