У Львівській області безпека житла - турбота охоронців

У Львівській області безпека житла - турбота охоронців

05.06.14 09:29 0 703
Після затяжних травневих дощів настало довгоочікуване літнє тепло. Розпочинається пора відпусток. Як відомо, пора відпусток добропорядних громадян завжди стає «гарячою порою» і для різного роду зловмисників, котрі чекають слушної нагоди, щоби помешкання відпочивальників спорожніли. А далі – справа злодійської техніки. Тим, хто відбуває на Мальдіви чи Канари, боятися нічого – їхнє житло, як правило, нафаршироване найсучаснішими новинками охоронної системи. А ось пересічні громадяни сподіваються лише на себе, удачу та порядних сусідів. Утім, існують й інші варіанти.

Про це йшла розмова із начальником Управління Державної служби охорони при ГУ МВС України у Львівській області майором міліції Андрієм Петриком.

–Андрію Володимировичу! Тож як найефективніше убезпечити своє житло від злочинних зазіхань?

– З огляду на складний економічний час, найбільш ефективною, надійною і порівняно недорогою є пультова охорона. Суть її в тому, що охоронювані об’єкти забезпечуються сигналізацією, яка виводиться на пульт охорони. У разі її спрацювання, на місце незаконного проникнення в приватне помешкання чи на господарський об’єкт, які перебувають під захистом ДСО, негайно виїжджає озброєний наряд правоохоронців, у складі якого досвідчені фахівці. Термін прибуття – від трьох до п’яти хвилин.

– Які об’єкти перебувають під пультовою охороною?

– Структури, які з нами співпрацюють, різні – від невеликих крамниць до ювелірних та інших магазинів, офісів, підприємств. Тобто об’єкти різних форм власності.

– Чи можуть цією послугою скористатися приватні особи?

– Пультова охорона доступна для звичайних громадян. Рекомендації замовнику щодо обладнання сигналізацією власного будинку надає наш фахівець, котрий виїжджає на місце його проживання. Після ретельного огляду помешкання і детальних консультацій замовник сам обирає оптимальний для нього варіант обладнання засобами сигналізації і складає відповідну угоду. За бажанням убезпечити можна і так звані відокремлені приміщення, тобто дачу, гараж, підвал.

– Скільки приватних помешкань на Львівщині нині перебувають під охороною ДСО і яка вірогідність того, що зловмисники не посягатимуть на ці об’єкти?

– На території нашої області ми охороняємо дев’ять з половиною тисяч квартир та будинків. А щодо зловмисників, то навіть те, що ми не приховуємо своєї присутності, а навпаки виставляємо на видноті таблички «Об’єкт під охороною ДСО» – уже є стримувальним фактором. Знаючи, що через лічені хвилини прибуде озброєний наряд міліції, крадій, як правило, не ризикує і не наважується на незаконні дії.

– Від травня зросли тарифи на комунальні послуги громадянам. Відповідно, багатьом доведеться жити економніше. Чи не відмовляться Ваші потенційні клієнти від надання послуг з охорони?

– Ціна на охоронні послуги ДСО теж стала дещо більшою. Але відмов наразі немає, адже люди оцінили, що ми виконуємо свою роботу якісно. Навіть події в Україні, та й у Львові, не вибили з колії – ми працюємо у звичному режимі.

– Андрію Володимировичу! У зв’язку з несприятливою економічною ситуацією почастішали крадіжки з квартир. Злодії вже не гребують ні одягом, ні продуктами харчування. Чистять будинки не лише заможних людей, а й тих, у кого середній достаток. Як бути?

– Дійсно це так. Бо заможні громадяни цінностей у помешканні переважно не тримають, а віддають на зберігання у банки. Пересічним мешканцям я б радив скористатися так званою тривожною кнопкою. Така послуга ДСО доволі дешева і водночас ефективна. З її допомогою можна також викликати наряд міліції, що дуже важливо для літніх або немічних людей, які перебувають у квартирі, та неповнолітніх. А з приводу періоду відпусток, коли зростає вірогідність крадіжок, відповідь одна – скористатися послугами ДСО. Ми ж докладемо максимум зусиль, аби відпочинок мешканців Львова та області став спокійним, безпечним і безхмарним.

– Спасибі за добрі поради.

Олег Салюк,

Львів
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ