Фахівець ДСНС із Львівщини взяв участь у навчальному курсі НАТО

Фахівець ДСНС із Львівщини взяв участь у навчальному курсі НАТО

05.06.14 14:59 0 756
Начальник сектору радіаційного, хімічного та медико-біологічного захисту Головного управління ДСНС України у Львівській області Максим Довгановський взяв участь у навчальному курсі НАТО з ідентифікації та нейтралізації хімічних саморобних вибухових пристроїв. Проходив семінар у м. Вроцлав, Республіка Польща за підтримки Міжнародного центру хімічної безпеки та охорони, Вроцлавського військового інституту інженерних технологій та військового технологічного університету. Навчання проводилися в рамках Програми НАТО «Наука заради миру та безпеки».

Окрім України участь у навчаннях взяли 30 фахівців із 12 країн світу (США, Австралія, Чехія, Польща, Нідерланди, Туреччина, Алжир, Азербайджан, Йорданія, Мавританія, Ірак, Єгипет).

Основне завдання навчань полягало у обговоренні порядку взаємодії вибухотехнічних підрозділів та експертів з питань радіаційно-хімічного захисту, у разі виникнення небезпечної ситуації та виявлення загрози розповсюдження небезпечних хімічних речовин за допомогою вибухових пристроїв.

Львівський рятувальник поділився із колегами досвідом у галузі оцінки ризику виникнення та впливу радіаційних і хімічних загроз на об’єкти з масовим перебуванням людей. У своєму виступі Максим Довгановський також розповів про специфіку роботи спеціалізованих підрозділів ДСНС України з реагування на події з небезпечними речовинами.

Учасники навчального курсу під час семінарів отримали необхідні теоретичні знання та практичні навики для роботи із сучасними приладами радіаційної та хімічної розвідки, аналізу та ідентифікації небезпечних речовин. Окрім цього, експерти з питань радіаційно-хімічного захисту вивчили порядок та методи ідентифікації небезпечних речовин.

Польські колеги залюбки продемонстрували іноземним гостям структуру, оснащеність та порядок роботи підрозділів радіаційно-хімічного захисту Республіки Польща.

Усі учасники курсів залишилися задоволені навчанням адже отримали таку цінну інформацію, та домовилися про подальшу співпрацю у галузі безпеки.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: В Житомирській області ...

КОМЕНТАРІ