За жорстоке вбивство батька засуджено мешканку Рівненщини та її 4 спільників

За жорстоке вбивство батька засуджено мешканку Рівненщини та її 4 спільників

05.06.14 15:18 0 672
Прокуратура області підтримала державне обвинувачення у кримінальному провадженні стосовно жительки Рівненщини, яка організувала вбивство батька з метою успадкування його квартири, та 4 її спільників — виконавців злочину.

У вересні 2012 року вказані особи побили 50-річного чоловіка у його ж помешканні та вже безпорадного вивезли вночі у багажнику автомобіля до лісу. Там вони завдали йому 8 ударів канцелярським ножем в обличчя, шию та груди, облили бензином та підпалили. Тіло чоловіка було знайдено понівеченим наступного ранку правоохоронцями.

У суді доведено вину усіх вказаних осіб у вчиненні ними кримінального правопорушення, передбаченого п.п. 4, 6, 11, 12 ч. 2 ст. 115 КК України – умисне вбивство, вчинене з особливою жорстокістю, з корисливих мотивів, на замовлення та за попередньою змовою групою осіб.

Суд підтримав позицію державного обвинувача та засудив жінку до 13 років позбавлення волі, трьом її спільникам призначили покарання у виді 12 років позбавлення волі, четвертий проведе за ґратами 10 років. Крім того, у всіх засуджених конфісковано майно.

На даний час вирок суду не набрав законної сили, учасники судового процесу мають право його оскаржити в апеляційному порядку в передбачений законодавством термін.

Прес-служба прокуратури області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині постійний ...

КОМЕНТАРІ