Польська делегація пропонує Житомирщині співпрацю в аграрному секторі та енергетиці

Польська делегація пропонує Житомирщині співпрацю в аграрному секторі та енергетиці

05.06.14 14:24 0 664
Відбулася робоча зустріч голови облдержадміністрації Сидора Кізіна з представниками Люблінського воєводства Республіки Польща. Сидір Васильович наголосив на тому, що увага й підтримка для України з боку Польщі зараз надзвичайно важлива. За його словами, між Житомирщиною та польськими містами вже налагоджена співпраця, про що свідчить досвід Бердичева, Новограда-Волинського та Коростеня. Голова облдержадміністрації зазначив про те, що завдяки організованості та активності польської громади, яка є найчисельнішою в Україні, в нашому регіоні українсько-польські відносини мають вагоме значення для різних сфер діяльності.

Пан Францішек Клос вже 10 років співпрацює з Міністерством аграрної політики та продовольства України, але саме зараз очікує на те, що багато запропонованих ним проектів будуть втілені в життя. За його словами, після приходу нової влади в нашій державі відбуваються зміни, які сприятимуть налагодженню тісних українсько-польських відносин. У контексті цього Францішек Клос пропонує створити своєрідну вісь співробітництва між Житомирською областю та Люблінським воєводством, яка дозволить Києву на офіційному рівні приймати рішення, а іншим регіонам дасть можливість розвивати важливі проекти. Він переконаний, що Україна має значний енергетичний потенціал для того, аби не купувати дорогий російський газ. Окрім цього, делегація пропонує найближчим часом провести в Житомирі виставку сільськогосподарської продукції польських виробників, мета якої – дати можливість українцям запроваджувати в аграрному секторі нові технології та методи.

Представники Люблінського воєводства пропонують співпрацю в напрямку ведення садівництва, городництва, тепличного господарства, а також виробництва пива та промислового спирту, виготовлення альтернативних видів палива (зокрема біодизелю та біогазу) і встановлення сонячних батарей. При цьому польська сторона готова виділити для реалізації проектів значні кошти.

Сидір Кізін схвально оцінив такі ініціативи міжнародних партнерів. Він зазначив, що вітчизняний агропромисловий комплекс сприяє збалансованому розвитку української економіки і дозволяє утримувати торгівельний баланс держави на належному рівні. Сидір Васильович звернув увагу на те, що Житомирщина славиться своїми родючими чорноземами та має потужний аграрний потенціал. Саме ці фактори повинні приваблювати закордонних інвесторів у наш регіон. Очільник області зачитав текст офіційного листа до маршалка Люблінського воєводства Кшиштофа Хетмана, в якому він висловлює глибоку повагу та зацікавленість у розвитку двосторонньої торгово-економічної та регіональної співпраці між Житомирською областю та Люблінським воєводством, адже запровадження нових форм співробітництва – це стратегічний напрямок для обох держав.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ