У Житомирі відкрився фінал ХІV обласного футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям»

У Житомирі відкрився фінал ХІV обласного футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям»

05.06.14 09:41 0 642
На стадіоні Житомирського агротехнічного коледжу урочисто відкрився фінал ХІV обласного футбольного фестивалю «Даруймо радість дітям». Цей захід традиційно об’єднує дітей із сільських населених пунктів та вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл з футболу та проходить за сприяння обласної організації всеукраїнського фізкультурно-спортивного товариства «Колос», департаменту агропромислового розвитку, департаменту сім’ї, молоді та спорту, управління освіти і науки облдержадміністрації, обласного відділення Національного олімпійського комітету України, обласної федерації футболу та обласної організації профспілки працівників агропромислового комплексу.

Мета футбольного фестивалю – дати можливість дітям заявити про себе, сприяти їх фізичному розвитку та вихованню майбутніх переможців всеукраїнських та міжнародних футбольних чемпіонатів. Важливе значення має і популяризація здорового способу життя та патріотичне виховання молодого покоління. Організатори заходу переконані, що саме здорові, витривалі й загартовані діти – це основа могутньої й процвітаючої держави. Цього року у змаганнях бере участь близько 80 команд хлопців та дівчат з різних районів Житомирщини, а переможці представлять нашу область на всеукраїнському рівні.

На футбольне свято до дітей завітали представники влади, які привітали їх із початком спортивного старту та побажали гарного настрою і нових перемог. Перший заступник голови обласної ради Володимир Арешонков наголосив на важливості цього заходу з огляду на те, що останнім часом діти потерпають від хвороб через малорухливий спосіб життя. Саме тому варто привчати дітей до здорового способу життя та занять спортом, а особливо футболом, який користується масовою популярністю серед юних жителів Житомирщини. За словами Володимира Юрійовича, нещодавно 2 дитячі футбольні команди з нашого регіону вийшли у фінал змагань «Шкіряний м’яч», що є вагомим досягненням і гордістю для області. Він висловив сподівання, що обласна влада спільно з керівниками місцевого рівня зможуть відродити славні футбольні традиції, а починати це варто із дитячого спорту.

Заступник директора департаменту сім’ї, молоді та спорту облдержадміністрації Олександр Антонюк зазначив про те, що юним спортсменам можуть заздрити всі, хто проводить свій час за комп’ютером або не знають, чим зайнятися на канікулах. Він наголосив на тому, що департамент прийняв рішення про нагородження учасників команди, яка переможе у фіналі, безкоштовними путівками до дитячого оздоровчого закладу.

Начальник управління освіти і науки облдержадміністрації Олександр Пастовенський наголосив на тому, що у всіх 1648 навчально-виховних закладах Житомирщини спорт, а особливо футбол, відіграє важливу роль у процесі виховання та навчання.

Учасники команд пройшли урочистим маршем по стадіоні і, незважаючи на похмуру й дощову погоду, підняли Державний прапор та з особливим піднесенням виконали Державний гімн.

Про це повідомили у Житомирській ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Через свого нечистого на ...
Наступна новина: У Львівській області у ...

КОМЕНТАРІ