Деякі чернівчани самі допомагають крадіям потрапити у квартиру

Деякі чернівчани самі допомагають крадіям потрапити у квартиру

06.06.14 13:57 0 626
Чималий відсоток крадіжок стається, через те, що люди залишають відкритими двері у свої помешкання.

Тільки на території Шевченківського району Чернівців 30% всіх скоєних крадіжок – це крадіжки вільним доступом, тобто злодії потрапляли до квартир та будинків через відчинені двері.

Виходячи до сусідів, або винести сміття, або у найближчу крамницю за хлібом, люди залишають помешкання відчиненими, тим самим значно полегшують «життя» зловмисникам.

Злодій просто навмання торкає ручку вхідних дверей і якщо вони виявляються відчиненими - беруть першу-ліпшу річ, що знаходиться біля дверей та спокійно йдуть геть. Постраждалі навіть не одразу можуть усвідомити, що зникнення їхньої барсетки, сумочки, гаманця чи одягу - справа рук крадія.

До правоохоронців звернувся чернівчанин, чоловік повідомив, що виявив пропажу свого мобільного телефону та гаманця з дріб’язковими грошима. Зі слів потерпілого, речі знаходилися в коридорі. При подальшому спілкуванні з чоловіком працівники міліції з’ясували, що останній на декілька хвилин виходив з квартири по справах та лишив двері відчиненими.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ст. 185 (крадіжка) Кримінального кодексу України. Правоохоронці вживають всіх необхідних заходів, щоб відшукати зловмисника.

Не лякає злочинців і присутність хазяїв вдома, адже навіть непрофесійному крадієві для того, щоб потрапити у відкриту квартиру і без зайвого шуму привласнити ваше майно, що знаходиться в коридорі, потрібні лічені хвилини.

Міліція вкотре звертається до громадян: будьте уважнішими та обережнішими до свого майна, адже нехтування елементарними заходами безпеки та небажання прислухатися до професійних порад – одні з головних причин скоєння квартирних крадіжок.

СЗГ УМВС України

в Чернівецькій області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Чернігів: Продовжується ...
Наступна новина: Волинські правоохоронці ...

КОМЕНТАРІ