Григорій Пустовіт: Слово формує наше сьогодення, суспільну думку, громаду: журналістське, письменницьке, телевізійне, чи газетне, - має великий вплив на людей

Григорій Пустовіт: Слово формує наше сьогодення, суспільну думку, громаду: журналістське, письменницьке, телевізійне, чи газетне, - має великий вплив на людей

06.06.14 10:12 0 658
Напередодні Дня журналістики, в обласному центрі Волині відбулися урочистості. У сесійній залі облради зібралися представники газет, радіо, телебачення, інтернет-видань, а також волинські видавці та книгорозповсюджувачі.

Велику медійну громаду Волині вітали голови облдержадміністрації та облради Григорій Пустовіт і Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк, представник Нацради з питань телебачення та радіомовлення України в області Степан Родич, голова обласної спілки журналістів України Михайло Савчак, головні редактори та керівники ЗМІ.

“Ви працюєте щоденно, аби кожен волинянин отримував оперативну інформацію, щоб люди були обізнані з життям нашого краю, держави та світу. Саме ви формуєте бачення людей, їх думку щодо тих чи інших подій. Ваша аналітика є фундаментом, на якому громада вибудовує свій світогляд, позиції та переконання”,- зауважив голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт.

“Нині журналістика переживає період відродження: завдяки новітнім технологіям ви оперативно висвітлюєте події, майже блискавично доносите інформацію до людей”, - наголосив він.

Голова облдержадміністрації подякував медійникам за критику, неупереджене ставлення до дій оновленої влади. На його переконання, це допомагає віднайти правильне рішення, побачити себе зі сторони, виправляти помилки.

Григорій Пустовіт висловив вдячність і працівникам поліграфії, видавництв та книгорозповсюдження, адже вони теж виконують важливу місію — доносять до читачів друковане літературне слово, популяризують волинських авторів та розширюють світогляд усіх поколінь.

“Слово формує наше сьогодення, суспільну думку, громаду: журналістське, письменницьке, телевізійне, чи газетне, - має великий вплив на людей. Тому варто пам'ятати,що слово — велика сила. І не останню роль в тому, що нині ми маємо високопатріотичне, свідоме, державницьке суспільство, відіграли наші українські медіа та літератори”, - резюмував голова облдержадміністрації.

У свою чергу голова облдради Валентин Вітер, перш за все, побажав журналістам побільше мирних заголовків.

Луцький міський голова Микола Романюк також подякував журналістам за допомогу. Адже, як підкреслив він, коли є розуміння, підтримка та незаангажована критика з боку ЗМІ, тоді й працювати легше. “Я кажу щиро: волинські медійники - найкращі в Україні. З власного досвіду знаю, що ніде в Україні більше немає такої щирої відкритої розмови та розуміння поточних проблем”,- зауважив він.

«Нехай зброя слова завжди приносить правду», - зазначила генеральний директор ВОДТРК Ольга Куліш.

З нагоди професійних свята медійників та книговидавців нагороджено відзнаками облдержадміністрації, облради, Луцької міської ради, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Волинській області, ВОО НСЖУ, Волинського телебачення, газети «Волинь – нова», спілки польських журналістів в Україні.

Довідково:

За плідну творчу працю, вагомий особистий внесок у розвиток журналістики, високу професійну майстерність та з нагоди професійного свята – Дня журналіста: нагороджено Почесною грамотою обласної державної адміністрації: власного кореспондента Українського радіо у Волинській області Світлану Мех, директора творчо-виробничого об’єднання радіомовлення Волинської обласної державної телерадіокомпанії Вікторію Олещенко, кореспондента інформаційного відділу ТРК «Аверс» Вікторію Притолюк, заступника голови громадської організації «Міжнародна асоціація журналістів» Ігоря Тарасюка, власного кореспондента газети «Голос України» у Волинській області Миколу Якименка.

Оголошено подяки голови обласної державної адміністрації: трудовим колективам друкованих видань «Полісся», «Волинська газета», «Вісник+К», Інтернет-видання «ВолиньPost», а також редактору художньої програми ТРК «Аверс» Світлані Васільєвій, завідувачу редакції творчо-виробничого об’єднання телебачення ВОДТРК Тетяні Самойлюк.

Вручені відзнаки облдержадміністрації і волинським книговидавцям та книгорозповсюджувачам з нагоди їх професійного свята. Зокрема, їх отримали: трудові колективи книгарень «Руніка» та «Освіта», директор видавництва «Надстир’я» Світлана Політило.

Почесною грамотою також нагороджено завідувача видавничого відділу «Ключі» управління Волинської єпархії Української Православної Церкви Київського Патріархату Дмитра Головенка.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківській ...
Наступна новина: Меркель стала на бік ...

КОМЕНТАРІ