У Волинській області напередодні Дня журналіста рятувальники навчили працівників мас-медіа рятувати життя

У Волинській області напередодні Дня журналіста рятувальники навчили працівників мас-медіа рятувати життя

06.06.14 09:10 0 667
На Волині рятувальники разом з працівниками ЗМІ активно проводять інформування населення щодо основних причин пожеж, надзвичайних ситуацій, діяльності Служби порятунку «101» та навчання правилам безпеки життєдіяльності. Але спробувати себе у ролі рятувальника журналістам ще не доводилося. Тому з нагоди професійного свята – Дня журналіста працівники ДСНС організували для них навчання правил безпеки життєдіяльності просто неба.

4 червня на території частини спеціальної пожежної техніки міста Луцька вперше проведено акцію «Запобігти! Врятувати! Допомогти!» для працівників ЗМІ. В її рамках бійці Служби порятунку «101» продемонстрували не лише спеціальну пожежну та аварійно-рятувальну техніку, а й практично показали обладнання автомобіля першої допомоги.

АППД-2 – автомобіль, що якнайшвидше доставляє бійців ДСНС до місця пожежі. Він оснащений гідравлічним та іншим спеціальним обладнанням, для допомоги людям у різних надзвичайних ситуаціях. Щоб відчути на собі нелегкі будні пожежного, спецодяг рятувальників приміряли усі учасники акції - вони одягали спеціальні шоломи, вогнетривкі костюми, апарати на стисненому повітрі тощо.

Цікавим моментом зустрічі стало рятування «Максима». Спеціальний комп’ютеризований манекен «Максим», створений для отримання практичних навичок першої медичної допомоги, а саме – непрямого масажу серця, був «врятований» журналістами безліч разів, оскільки усі охочі мали змогу провести з ним реанімаційні заходи.

Особливу увагу працівники ДСНС звернули на первинні засоби пожежогасіння, серед яких особливе місце займає вогнегасник. Про види та особливості використання вогнегасників розповів голова Волинського добровільного пожежного товариства Григорій Загородній.

Він наголосив, що при раптовому виникненні вогню потрібно використовувати вуглекислотний чи порошковий вогнегасник. Та найкращі результати дає одночасне застосування вуглекислотних та порошкових вогнегасників, причому остаточне гасіння полум’я проводиться обов’язково порошковими вогнегасниками. Переконатися у тому, що вогнегасник простий у використанні та є найефективнішим способом ліквідації вогню протягом перших 4 хвилин з моменту його виникнення ще до прибуття пожежних підрозділів, змогли і журналісти.

У ДСНС у Волинській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Швейцарія заблокувала ...

КОМЕНТАРІ