Хмельниччина багата юними екологами

Хмельниччина багата юними екологами

06.06.14 12:49 0 728
Щороку 5 червня світова громадськість відзначає Всесвітній день навколишнього середовища. Відзначення цього дня допомагає привернути увагу суспільства до проблем довкілля, підкреслює гостру необхідність у зміні відношення людини до природи.

Саме тому, у приміщенні Департаменту екології та природних ресурсів Хмельницької облдержадміністрації відбулися урочисті заходи з нагоди відзначення Всесвітнього дня охорони навколишнього середовища, а також нагородження переможців обласних заочних конкурсів «Природа України очима дітей Хмельниччини» та «Здай батарейку – збережи довкілля».

Участь у заході взяли заступник голови – керівник апарату облдержадміністрації Леся Стебло, учнівська молодь, педагогічні працівники із навчальних закладів Хмельниччини та обласного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді, громадськість.

«У наш час дуже багато говорять про необхідність піклування про природу. Тому що, природа є гарантом нашого міцного здоров’я та довголіття. Те, як ми дбаємо про неї зараз, матиме величезний вплив на наше майбутнє, адже лише від нас, сучасного покоління, залежить, у якому світі ми будемо жити завтра», – зауважила Леся Стебло

Заступник директора Департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації Андрій Мартинов зазначив, що з метою залучення учнівської молоді області до вивчення навколишнього середовища, відтворення ними стану довкілля у формі творчих доробок, малюнків та фоторобіт, що висвітлюють дослідницьку, природоохоронну та екологічну діяльність проведено обласний заочний конкурс «Природа України очима дітей Хмельниччини». Також в рамках безстрокової акції «Збережи довкілля», яка передбачає безкоштовний збір від населення відпрацьованих батарейок та передача їх на утилізацію спеціалізованим підприємствам, серед учнівської молоді проведено обласний заочний конкурс на кращий твір-роздум «Здай батарейку – збережи довкілля». В конкурсах взяли активну участь понад 200 представників із навчальних закладів районів та міст області. Усі роботи заслуговують найвищої нагороди та високої оцінки. Від наймолодшого до найстаршого учасника конкурсів спостерігається оригінальна техніка створення творчих робіт.

По закінченню заходу юних переможців нагороджено почесними грамотами Департаментів екології та природних ресурсів, освіти і науки облдержадміністрації із врученням цінних подарунків.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Івано-Франківщина: в ...
Наступна новина: Долю коштів, перерахованих ...

КОМЕНТАРІ