Вчені знайшли у сосні сполуку, що протидіє раку шкіри

Вчені знайшли у сосні сполуку, що протидіє раку шкіри

06.06.14 11:13 0 626
Сосна містить у собі ліки проти агресивної меланоми, з’ясували фармацевти.

Про це пише Inside Science.

Існує три типи раку шкіри: базально-клітинний, плоско-клітинний рак і меланома. Меланома – найбільш агресивний рак шкіри, що важко піддається лікуванню. Мутації в ДНК дозволяють клітинам меланоми швидко розмножуватися і виключати механізм саморуйнування.

Ракові клітини відтворюються так швидко, що їм потрібно більше ресурсів, ніж здоровим клітинам. Тут вступає в гру холестерин. Він важливий для роботи клітин у меланомі та інших типах раку. На ринку існують ліки, які позбавляють рак холестеринового підживлення.

Як виявилося, аналогічні властивості має ліламін. Це антимікробна сполука із сосни. Ліламін унікальний тому що блокує відразу три шляхи переносу холестерину.

Щоправда, існує одне «але»: ліламін надто сильний, і він може бути токсичним для здорових клітин. Тому необхідно продумати метод доставки ліламіну прямо до пухлини, обійшовши здорові клітини. Це можуть бути наночастинки, що прив’язуються лише до ракових клітин.

Фармацевти збираються продовжити дослідження та випробування ліламіну. За прогнозами, мине 3-5 років до того часу, поки вчені перейдуть до випробувань на людях.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Рятувальники ...
Наступна новина: Хмельницькі бійці ...

КОМЕНТАРІ