Інформаційну війну програли не журналісти. Влада роками нищила наш інфопростір, – експерт із суспільної моралі

Інформаційну війну програли не журналісти. Влада роками нищила наш інфопростір, – експерт із суспільної моралі

06.06.14 10:11 0 655
Журналісти не могли суттєво вплинути на результати інформаційної війни між Україною та Росією. Причини нашої поразки у тім, що роками систематично і свідомо український інфопростір наповнювали російським продуктом. А ще таким, що дискредитував українця.

Таке переконання висловив голова Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі Василь Костицький у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK.

«Велася велика системна робота в інформаційному просторі країни, – говорить Василь Костицький. – Від часів здобуття незалежності відбулося кілька етапів інформаційного заміщення. Після розвалу СРСР на наш ринок прийшов європейський та американський інформаційний продукт. Але вже за півтора року його замінили сурогатом».

За словами експерта, американці, які приїжджали в Україну переконували: те, що пропонують українцям, – в США не демонструється. Це псевдоамериканський продукт.

«Американський і європейський інфотовар був «дискредитований». Його почали заміщати російським, як начебто кращим», – наголосив Василь Костицький.

За статистичними даними, протягом року українське телебачення демонструє 120 серіалів, 141 розважальне шоу російського виробництва.

«Тривало йшло руйнування нашої підсвідомості, нам підсували у герої корупціонерів, алкоголиків. Також нищилася наше самоусвідомлення як українців. Стало висміювати «хохлів», наші традиції. От тепер і маємо наслідки», – резюмував Василь Костицький.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: 8 червня 2014 року на ...

КОМЕНТАРІ