Метод зомбування через репресивні ЗМІ Росія відшліфувала в Україні на початку 2000-х, – Кіпіані

Метод зомбування через репресивні ЗМІ Росія відшліфувала в Україні на початку 2000-х, – Кіпіані

06.06.14 08:17 0 577
Російська журналістика у Росії перетворилася на репресивну зброю, використання якої відшліфували саме на території України на початку 2000-х років – перед Помаранчевою революцією.

Саме тоді в українських ЗМІ активно використовувалися так звані «темники» – політехтологія, запропонована тодішній владі в Україні російським експертом Глібом Павловським.

Таку думку висловив відомий журналіст, автор і ведучий тележурналу «Історична правда» Вахтанг Кіпіані у прямому ефірі програми журналістських розслідувань «Народний контроль» на телеканалі ZIK.

«Через «темники» повністю викривлювалася вся інформаційна матриця. Медіа були як криве дзеркало реальності. ЗМІ отримували вказівки щодо того, чиї коментарі можна подавати, які обличчя повинні «світитися» на екрані, – заявив Вахтанг Кіпіані. – І ця тактика працювала. Росія випробувала дієвість репресивних ЗМІ саме в Україні. А тепер успішно користується на своїй території».

Думку Вахтанга Кіпіані підтримала головний редактор інтернет-видання «Варіанти» Ірина Марушкіна: «У лютому я була у Москві. У Росії прийнамні друковані ЗМІ повністю або ж частково належать державі. Преса – це інструмент, який використовує Путін у своїй стратегії інформаційної війни. Концепція використання репресивних ЗМІ у Росії – продумана і добре підготовлена».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Росія: колишніх офіцерів ...
Наступна новина: Тернопілля: «Нам потрібно ...

КОМЕНТАРІ