На підтримку Олега Сенцова створили сайт

На підтримку Олега Сенцова створили сайт

06.06.14 13:37 0 649
«1+1» запускає сайт на підтримку українського режисера Олега Сенцова, якого незаконно утримують в московській в’язниці Лефортово.

Таким чином, канал розпочинає акцію на підтримку Олега, і закликає всіх активних і небайдужих людей з України та Росії приєднається.

Канал також закликає поширювати інформацію, щоб максимально привернути увагу громадськості до цієї ситуації. Для початку – підтримавши створену сторінку і розмістивши інформацію в соціальних мережах з хештегом # savegoodguys.

Крім того, «1+1» створює спецвипуск програми «Аргумент кіно: Врятувати Олега Сенцова!», де покаже його дебютний повнометражний фільм «Гамер». У ефір програма вийде в неділю 8 червня.

У гостьовій студії програми відомі діячі кіно виступлять з заявами в підтримку Олега. Серед них: Сергій Тримбач – голова національної спілки кінематографістів, Ярослав Пілунський – кінорежисер, Артем Мостовий – звукорежисер, який працював над його фільмом, а також Андрій Алферов – відомий кінокритик.

Нагадаємо, українського режисера та кінематографіста Олега Сенцова було затримано 11 травня та співробітниками ФСБ та звинувачено у тероризмі.

Український Мінкульт раніше зробив заяву про те, що звинувачення Сенцова у тероризмі є безпідставними.

Російські та українські кінодіячі та небайдужі до долі режисера збирають підписи для петиції на підтримку Олега Сенцова.

Олег Сенцов є талановитим кінематографістом, творчість якого високо оцінена глядачами та фахівцями на престижних міжнародних кінофестивалях у Німеччині, Нідерландах, Україні, а також Росії.

Він є автором повнометражного фільму «Гамер», відзначеного журі Одеського МКФ та 10-го Міжнародного кінофестивалю «Дух вогню» в Ханти-Мансійську, повідомляє «Українська правда».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ