Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшли заходи з нагоди Дня журналіста

Івано-Франківщина: в Управлінні ДСНС в області пройшли заходи з нагоди Дня журналіста

06.06.14 12:48 0 678
Оригінально і самобутньо відзначили цього року професійне свято – День журналіста – прикарпатські рятувальники. Працівники Управління ДСНС в області вперше взяли участь у Чемпіонаті області «Люм’єр-ліги» «Що? Де? Коли?» серед журналістів. Команда Управління «Лінія 101» у складі шести чоловік з капітаном команди підполковником служби цивільного захисту Ігорем Гавришківим достойно провела гру, посівши за кількістю набраних балів почесне третє місце. Приємно, що на грі був присутній начальник Управління ДСНС в області Володимир Чернецький, який підтримував свою команду і вболівав за неї.

Також в рамках заходів, приурочених до Дня журналіста оригінальне привітання від прикарпатських рятувальників отримали представники центральних та місцевих засобів масової інформації. Зустріч начальника Управління ДСНС в області Володимира Чернецького з журналістами пройшла цікаво та неординарно. Репортери дізналися про підсумки діяльності пожежно-ряту­ва­льної служби Прикарпаття за п’ять місяців 2014-го року, про стати­стику пожеж та інших надзвичайних ситуацій, що за цей період мали міс­це на теренах Івано-Франківщини, почули про перспективи на майбу­тнє.

Одним із основних напрямків діяльності Управління та його територіальних підрозділів, підкреслив Володимир Володимирович, є насамперед проведення комплексу заходів щодо недопущення виникнення пожеж, надзвичайних ситуацій, навчання населення правил безпеки життєдія­льності, адже причиною виникнення більшості пожеж, як відомо, є лю­дський фактор. Велика увага спі­ль­­но з органами місцевої влади та са­моврядування приділяється створенню нових місцевих пожежних ко­манд у віддалених населених пунктах області задля забезпечення їх на­дійного протипожежного за­хи­с­ту.

Загалом за поточний 2014 рік на території Івано-Франківщини зареєстровано одну надзвичайну ситуацію місцевого рівня природного характеру. Підрозділами пожежно-рятувальної служби було здійснено понад 13 тисяч виїздів за сигналом «Тривога».

Протягом поточного періоду групою піротехнічних робіт АРЗ СП У ДСНС в області знищено 1016 вибухонебезпечних предметів. Гірською пошуково-рятувальною частиною АРЗ СП У ДСНС в області проведено 6 пошуково-рятувальних робіт.

Урочистим моментом прес-конференції стало нагородження грамотами і подяками, а також вручення членських квитків. Почесною грамотою Управління ДСНС в області була нагороджена голова івано-франківської обласної організації Національної спілки журналістів України Вікторія Плахта. У свою чергу, начальник У ДСНС в області полковник служби цивільного захисту Володимир Чернецький був нагороджений Подякою обласної організації Cпілки журналістів, також йому було вручено посвідчення почесного члена цієї організації. Посвідчення члена Національної спілки журналістів України отримала і начальник відділу зв’язків з ЗМІ та роботи з громадськістю У ДСНС в області майор служби цивільного захисту Христина Перцович.

Прес-конференція відбувалася на стадіоні спортивно-оздоровчого комплексу імені Героїв-пожежних в умовах, наближених до польових. Після завершення її офіційної час­ти­ни на представників мас-медіа чекала несподіванка – презентація новоствореного пошуково-рятувального кінологічного підрозділу на базі АРЗ СП У ДСНС в області. Його чисельність нараховує 5 чоловік та 5 службових собак, кінологи пройшли підготовку у Міжрегіональному центрі швидкого реагування міста Ромни на Сумщині, успішно здавши державний кваліфікаційний іспит. Журналістам продемонстрували різноманітні вправи з використанням собак, зокрема пошук потерпілого у технологічних завалах і на природі в лісових умовах, а також виконання неспецифічних завдань собаками, таких як затримання озброєних злочинців.

Також Володимир Чернецький привітав журналістів з їх професійним святом, побажав успіхів на нелегкій творчій ниві та подякував представникам мас-медіа за тісну співпрацю із підпорядкованим йому Управлінням заради найблагороднішої мети – приходити на допомогу людям у хвилину біди.

Управління ДСНС в області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: Хмельниччина багата юними ...

КОМЕНТАРІ