У Львівській області у Стрию за розбійний напад зловмисника засуджено до семи років позбавлення волі

У Львівській області у Стрию за розбійний напад зловмисника засуджено до семи років позбавлення волі

06.06.14 11:34 0 622
За рішенням Стрийського міськрайонного суду 29-річний мешканець Жидачівського району проведе за ґратами 7 років та все його особисте майно буде конфісковано. Таку міру покарання обрано чоловікові за вчинення розбійного нападу на 63-річну мешканку міста Стрия.

4 грудня, у день великого християнського свята - Введення в храм Пресвятої Богородиці, до Стрийського міськвідділу міліції звернулася за допомогою 63-річна місцева мешканка. Жінка розповіла про те, що близько 13 години біля міського кладовища на неї напав невідомий молодий чоловік, приставив ножа до тіла та, погрожуючи фізичною розправою, вимагав віддати сумку та цінні речі.

Як зазначила потерпіла, вона поверталася додому, на місцевому кладовищі поховано її чоловіка. У цей час на вулиці перехожих не було, повз неї на велосипеді проїхав молодий чоловік. Він зупинився, підійшов ближче та наказав віддати сумку. Жінка, сподіваючись на появу бодай когось на вулиці, спочатку відповіла, що сумку не віддасть, та відштовхнула молодика. Однак, коли зловмисник приставив ножа до її тіла та став погрожувати фізичною розправою, вона віддала гаманця, окрім нього у сумці нічого цінного більше не було. Зловмисник вскочив на велосипед та став утікати, а жінка у слід йому кричала та просила віддати їй фото покійного чоловіка, яке зберігала у гаманці.

Трошки оговтавшись, потерпіла вирушила до міськвідділу міліції та розповіла все правоохоронцям. На пошуки зловмисника негайно виїхали представники слідчо-оперативної групи міліції та співробітники карного розшуку. Правоохоронці за «гарячими» слідами затримали зловмисника. Ним виявився 29-річний мешканець Жидачівського району.

«Тоді наживою зловмисника стали 50 гривень, які були в гаманці. Окрім цього, у гаманці була платіжна банківська карточка, на рахунку якої знаходилися більш як 9 тисяч гривень. Зловмисник спробував знімати готівку у банкоматах на вулицях міста. У той час смс- повідомлення з інформацією про місцезнаходження банкомата надходили потерпілій на мобільний телефон. Так за «гарячими» слідами ми вирахували зловмисника та затримали його», - розповів заступник начальника відділу – начальник кримінальної міліції майор міліції Володимир Петрівський.

За рішенням суду до нападника було застосовано запобіжний захід - тримання під вартою. Як виявилося, на його рахунку це вже третя судимість. Так, у вересні 2002 року Стрийським міським судом його було засуджено до 8 років позбавлення волі за ч.4 ст.187 (розбій) КК України та згідно Указу про помилування у вересні 2007 його було звільнено від подальшого відбування покарання з іспитовим терміном 1 рік. У червні 2009 року зловмисник знову потрапляє за ґрати - Жидачівським районним судом його засуджено до 4 років 6 місяців позбавлення волі за вчинення низки корисливих злочинів. З місць позбавлення волі він звільнився у липні 2013 року.

Нещодавно у законну силу вступив вирок у цій справі. За вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.187 (розбій,вчинений особою, яка раніше вчинила розбій) КК України, Стрийським міськрайонним судом 29-річного чоловіка засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією всього його особистого майна. Строк відбування покарання розпочався з 4 грудня 2013 року.

Ольга Марцинюк,

помічник начальника Стрийського МВ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ