На Львівщині чоловік напідпитку вбив літню жінку

На Львівщині чоловік напідпитку вбив літню жінку

06.06.14 10:31 0 635
Звістку про вбивство жительки села Чернилява Яворівського району Параскевії Потелич (імена та прізвища з етичних міркувань змінено) місцеві мешканці зустріли з тривогою у серці. А коли сусіди та рідні убитої дізналися, що жінку убив Макар Семенський, котрий товаришував із внуком покійної, спершу й повірити не змогли. Що саме штовхнуло шістнадцяти річного хлопця на вбивство покійної, не зміг розгадати ніхто. Коли ж правоохоронці дізналися, що він перебував у стані алкогольного сп’яніння, зрозуміли: до жорстокого вчинку підштовхнула оковита. Що ж сталося грудневого вечора в будинку Параскевії, нам розповів старший слідчий відділу розслідування злочинів, скоєних проти життя та здоров’я особи СУ ГУ МВСУ у Львівській області підполковник міліції Юрій Семочко.

Того вечора Макар вирішив почаркуватися з друзями. Придбавши горілки та не хитрої закуски, молоді люди подалися до помешкання одного з них – Івана. Час за розмовою збіг швидко. Раптом Макару заманулося подивитися телевізор. Уставши за столу, він подався до Максима Потелича. За кільканадцять хвилин Семенський підійшов до будинку, в якому мешкав його товариш. Постукавши у двері, за якусь хвилю він почув шарудіння під дверима, а відтак – голос бабці Максима. Старенька повідомила, що не може відчинити, оскільки щось сталося із дверним засувом. За якусь мить Макар штовхнув двері. Вибивши їх, він увійшов усередину. Озирнувшись довкола, помітив, що на підлозі без свідомості лежить пані Параска. Пізніше Семенський пояснюватиме слідчим, що намагався привести жінку до тями, робив їй штучне дихання. Але не давши ради з потерпілою, вхопив поліно та кілька разів… вдарив жінку по голові. Коли з тіла жертви заюшила кров, убивця вирішив замести сліди злочину. Він витягнув тіло старенької з будинку й вкинув до криниці. Потому лиходій повернувся до хати та підпалив двері в одній із кімнат.

Вийшовши з будинку, Макар подався геть. Дорогою він почав шукати свій стільниковий телефон. Але не знайшов. Цієї миті він припустив, що мобілка залишилася у будинку убитої. Повернувшись до місця скоєння злочину, він увійшов у будинок. Втім, через задимлення у приміщенні, не зміг розшукати телефон й ні з чим пішов додому.

Невдовзі правоохоронці знайшли в обгорілому будинку стільниковий Семенського, завдяки чому й вийшли на слід Макара. Трохи плутаючись у своїх показах, зловмисник зізнався у скоєному. Однак, так і не зміг пояснити, чому скоїв убивство.

Під час розслідування кримінального провадження, Макару Семенському було висунуто обвинувачення у скоєнні умисного вбивства – особливо тяжкого злочину, покарання за яке передбачено 115 статтею Кримінального кодексу України. Обставиною, що обтяжує покарання жителя Яворіщини стало вчинення злочину щодо людини похилого віку особою, яка перебуває у стані алкогольного сп’яніння. Ось до чого чоловіка довела оковита. Завдяки дружбі із «зеленим змієм» й не вмінню контролювати власні емоції він тепер надовго загримить до в’язниці.

Юрій СКОБАЛО,

газета «Міліцейський кур’єр»
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ