У Львові проводиться ІІІ Міжнародна конференція «Рослинний світ у Червоній книзі України: впровадження Глобальної стратегії збереження рослин»

У Львові проводиться ІІІ Міжнародна конференція «Рослинний світ у Червоній книзі України: впровадження Глобальної стратегії збереження рослин»

06.06.14 14:08 0 632
4 червня у місті Львові розпочала свою роботу чотирьохденна третя Міжнародна конференція «Рослинний світ у Червоній книзі України: впровадження Глобальної стратегії збереження рослин». Міжнародна конференція проходить за підтримки департаменту екології та природних ресурсів облдержадміністрації на базі Інституту екології Карпат НАН України.

Департамент екології та природних ресурсів зазначає, що проведення такої Конференції є вкрай важливим, адже вирішення екологічних питань щодо охорони, збереження та раціонального використання рослин, які занесені до Червоної книги, та тих, що потребують включення до Червоної книги, а також рослин, які потребують охорони на регіональному рівні є пріоритетним завданням не тільки для екологів, але й науковців.

На в Україні напрацьовано систему нормативно-правових актів, якими передбачено збереження біорізноманіття як на видовому рівні, так і на рівні популяцій. Однак, зважаючи на реальний стан справ, та враховуючи, що українське законодавство потребує адаптації до європейського, рекомендації з боку науковців з даної тематики є неоціненними.

Протягом останніх десятиліть, у міру сукупності чинників, як антропогенних, так і природних, спостерігається невтішна тенденція динаміки окремих видів рослин. Як наслідок, список видів рослин, занесених до останнього, третього видання Червоної книги України (826 види) збільшився на третину порівняно з другим виданням. Такий стан справ ще раз підтверджує важливість та необхідність Конференції з метою напрацювання «дорожньої карти» щодо питань збереження біорізноманіття.

Окрім цього, 7 червня 2014 р. учасники Міжнародної конференції «Рослинний світ у Червоній книзі України: впровадження Глобальної стратегії збереження рослин» матимуть змогу отримати задоволення від прогулянки мальовничими куточками Національного природного парку «Північне Поділля».

Про це повідомили у Львівській обласній державній адміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Обміняти закордонний ...
Наступна новина: В Івано-Франківську ...

КОМЕНТАРІ