Тернопільщину відвідали представники Бельгії

Тернопільщину відвідали представники Бельгії

06.06.14 12:55 0 691
Голова Тернопільської облдержадміністрації Олег Сиротюк зустрівся із Заступником Голови місії Посольства Королівства Бельгії в Україні Жаном де Лануа та військовим аташе по Україні генералом Ів Кувел’є.

Відкриваючи зустріч, очільник краю подякував представникам Бельгії за підтримку під час революції Гідності.

«Україна на шляху реформ, тому ми змінюємо формат та підходи до співпраці з нашими іноземними партнерами, шукаємо нові шляхи залучення інвестицій, адже це – запорука економічного зростання області, - зазначив Олег Сиротюк. – Ми готові презентувати потенціал Тернопільщини, зокрема наші наукові розробки, розширювати співпрацю у різних галузях, запроваджувати нові програми обміну. Думаю, це буде взаємовигідно і для Тернопільщини, і для Бельгії».

Військовий аташе по Україні генерал Ів Кувел’є запевнив, що налагодити ефективну та взаємовигідну співпрацю з інвесторами можливо лише за умов покращення юридичної бази, умов та стабільності суспільно-політичної ситуації в Україні.

Представники Бельгії запевнили, що вони підтримують українських солдатів та висловили співчуття сім’ям загиблих.

У рамках зустрічі присутні обговорили питання спільного відзначення 100-річчя Брусиловського прориву у 2016 році та вшанування пам’яті полеглих бельгійських солдатів. За словами військового аташе по Україні генерала Ів Кувел’є, на Тернопільщині перебувала дивізія з Бельгії, яка брала участь у цій військовій операції. А спільне вшанування пам’яті полеглих, на його думку, лише зміцнить стосунки між обома державами.

Заступник голови облдержадміністрації Леонід Бицюра підкреслив, що Тернопільщина має велику військову історію, тому цей аспект дуже важливий для нас.

Олег Сиротюк запевнив, що буде розроблено спільний план заходів, щоб на належному рівні відзначити 100-річчя Брусиловського прориву.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ