На Тернопіллі про безпечний відпочинок дітей дбають правоохоронці

На Тернопіллі про безпечний відпочинок дітей дбають правоохоронці

06.06.14 14:16 0 641
Літо – улюблена пора усіх дітлахів. Розпочинаються шкільні канікули і діти більше вільного часу проводитимуть на свіжому повітрі. Літньої пори за тим, аби хлопчики й дівчатка безпечно відпочивали, стежитимуть співробітники усіх підрозділів органів внутрішніх справ.

З метою попередження правопорушень серед дітей, забезпечення належного громадського порядку, безпеки неповнолітніх на території закладів відпочинку та оздоровлення, місць концентрації молоді з 1 червня по 31 серпня тернопільські правоохоронці проводитимуть комплекс загальнодержавних оперативно-профілактичних заходів "Літо-2014".

Співробітники кримінальної міліції у справах дітей стежитимуть за тим, аби неповнолітні не були втягненні у злочинну діяльність, пияцтво, зайняття жебрацтвом. Проводитимуться комплексні заходи з виявлення закладів, які продають школярам алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби. Регулярно здійснюватимуться перевірки закладів розваг щодо недопущення перебування там дітей довше дозволеного часу. Також міліціонери виявлятимуть та притягуватимуть до відповідальності батьків, які ухиляються від виконання обов'язків, вдаються до насильства та жорстокого поводження в сім'ї.

Напередодні пори відпусток міліціонери розробили пам’ятку про заходи безпеки під час літнього відпочинку. Вона буде актуальною для усіх, від наймолодших до найстарших, бо містить практичні поради, як не стати жертвою злочину.

Найперше із елементарними правилами безпеки ознайомте дітей. Навчіть синів та доньок у жодному разі не впускати до оселі незнайомців. Застережіть ніколи, нікуди і ні з ким не йти, якщо на це не отримано дозволу рідних людей, не приймати солодощі або подарунки від чужих людей. Допоможіть дітям вивчити номери телефонів, за якими у разі необхідності можна покликати на допомогу (міліція, швидка).

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Івано-Франківську ...
Наступна новина: Хмельницька область: за ...

КОМЕНТАРІ