«Нафтогаз» чекає на зустрічні пропозиції «Газпрому»: підсумки зустрічі в Берліні

«Нафтогаз» чекає на зустрічні пропозиції «Газпрому»: підсумки зустрічі в Берліні

06.06.14 16:01 0 699
«Нафтогаз України» і російський «Газпром» розглянули українські пропозиції про внесення змін у контракт на поставки газу. Як повідомляє прес-служба «Нафтогазу», це відбулося на двосторонніх переговорах голів компаній у Берліні. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«На зустрічі обговорювались можливі параметри «пакетної угоди», підготовка якої розпочалася в рамках тристоронніх переговорів за участі представників Європейської комісії. Зокрема, розглядалися пропозиції української сторони щодо внесення змін до існуючого контракту купівлі-продажу природного газу. Наразі НАК «Нафтогаз України» чекає на зустрічні пропозиції з боку ВАТ «Газпром», – йдеться в повідомленні.

Сторони також домовилися: якщо компромісу не вдасться досягти до 6 червня, то оплату непогашених рахунків за поставлений природний газ буде здійснено не раніше 10 червня поточного року.

«Газпром» вирішив відкласти на день запровадження передоплати на газ для України – з 10 червня.

Росія стверджує, що загальний несплачений борг України за газ становить 4 мільярди доларів.

Україна заявляє, що Росія в односторонньому порядку підвищила ціну на свій газ до неринкових рівнів, і домагається корекції цієї ціни в бік зниження. У Києві попереджали, що в разі незгоди Москви на це скаргу передадуть на розгляд Стокгольмського арбітражу, як передбачають чинні газові контракти 2009 року.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ