На Хмельниччині розглядаючи систему інтегрованої допомоги для представників груп ризику з подвійною проблемою ВІЛ/ТБ

На Хмельниччині розглядаючи систему інтегрованої допомоги для представників груп ризику з подвійною проблемою ВІЛ/ТБ

07.06.14 18:55 0 759
5 червня відбулася телеконференція Міністерства охорони здоров'я України на тему «Розвиток системи інтегрованої допомоги для представників груп ризику з подвійною проблемою ВІЛ/ТБ», у якій взяли участь провідні фахівці Департаменту охорони здоров'я Хмельницької облдержадміністрації, головні лікарі обласних наркологічного, протитуберкульозного диспансерів та обласного Центру профілактики та боротьби зі СНІДом.

Йшлося про подальший розвиток програми замісної підтримуючої терапії, як однієї з найважливіших складових надання інтегрованої допомоги представникам груп ризику з подвійною проблемою ВІЛ/ТБ.

В цьому контексті розглянули досвід надання замісної підтримуючої терапії на базі Центрів первинної медико-санітарної допомоги, обговорили запропоновані проекти, напрями розвитку програми надання інтегрованої допомоги пацієнтам, які мають подвійну, потрійну проблему – ВІЛ-інфекцію, туберкульоз та наркозалежність. Розглядалися моделі надання інтегрованої допомоги на базі СНІД-центрів, тубдиспансерів.

Основна увага зверталася на створення умов для надання максимальної кількості послуг в одному закладі – соціально-психологічних, медичних та реабілітаційних, рівень яких має відповідати європейському.

Підсумовуючи, фахівці наголосили на подальшому розвитку інтегрованого процесу допомоги пацієнтам для подолання епідемії ВІЛ-туберкульозу в Україні та вирішення основних питань з його впровадження.

Про це повідомили у Хмельницькій ОДА
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Головний міліціонер ...
Наступна новина: Керівникові одного з ...

КОМЕНТАРІ