«Зелена» афіша

«Зелена» афіша

07.06.14 17:55 0 640
Літечко тиждень, як хазяйнує на землі, однак ще не встигло по-справжньому подарувати море тепла і радості через дощі. Але знаємо – усе попереду! Буде ще час і позасмагати, і поплавати. Цими вихідними львів’яни мають змогу насолодитися аж трьома днями без роботи, адже віряни святкують Трійцю або, як в народі кажуть, Зелені свята. Це одне з найголовніших християнських празників.

Свою назву свято отримало на честь сходження Святого Духа на апостолів, яке їм обіцяв Ісус Христос перед своїм Вознесінням на небеса. Таким чином це свято нагадує про св. Трійцю, три відомі прояви, лики (іпостасі) Всевишнього – у вигляді Бога-Отця, у вигляді Бога-Сина і у вигляді Бога-Святого Духа.

Саме зі сходження Святого Духа на апостолів починається історія створення святої, вселенської (кафолічної) апостольської Церкви, від якої ведуть своє походження всі сучасні християнські громади на нашій планеті.

Цього дня у православних храмах виконується одна з найурочистіших та найвеличніших служб в році: підлогу храму устеляють свіжоскошеною травою, ікони прикрашають березовими гілками. Наступного дня, у понеділок, святкують День Святого Духа, пише Вікіпедія.

До Зелених свят дім прикрашають зеленню. У різних регіонах різними рослинами: березою, кленом, липою. У церквах святять букети із травами. Потім їх використовують як обереги.

Окрім давніх традицій, слід згадати і про реперетурари театрів на ці три святкові дні: СУБОТНІЙ РЕПЕРТУАР

У Львівській обласній філармонії у виконанні Академічного молодіжного симфонічного оркестру «INSO-Львів», Галицького камерного хору, солістів Надії Фесенко (сопрано), Мирослави Гаврилюк (мецо-сопрано), Сергія Бортника (тенор) і Романа Мороза (бас) під батутою австрійського диригента Ґеорґа Куґі о 18.00 прозвучить Урочиста меса для Віртуозів.

Львівська опера кличе побачити «Сільську честь» о 18.00.

А о 19.00 театр Леся Курбаса покаже спектакль «Амнезія, або Маленькі подружні злочини».

Перший український театр для дітей та юнацтва о 14.00 запрошує подивитися виставу «Загадки лісу».

А театр «І люди, і ляльки» о 12.00 кличе на «Бабусину таємницю». НЕДІЛЬНИЙ РЕПЕРТУАР

Львівська філармонія надасть можливість насолодитися двома концертами. О 17.00 до 300-річчя від дня народження Крістофа Віллібальда Ґлюка, композитора, який подарував нам класичну оперу та знамениту мелодію Орфея, звучатимуть його твори у виконанні тенора Сергія Шаповала і клавесиністки Наталії Свириденко. А о 19.30 – гратиме джазтріо Анджея Яґодзінского.

Театр «Воскресіння» о 22.00 запрошує на виставу, яку привезли з Польщі «Сни за Кобзарем».

У театрі ім. Леся Курбаса о 19.00 розпочнеться «Лісова пісня».

Театр «І люди, і ляльки» покаже о 12.00 та о 14.00 спектакль «Руденький Їжачок». АФІША НА ПОНЕДІЛОК

У філармонії пройде День Баха. Початок концерту о 18.00. МУЛЬТИКИ

«Космічний пірат Харлок». Далеке майбутнє. Злочинна корпорація Гайя стала найлютішим ворогом Землі, відібравши у людей все: свободу, будинки, майбутнє. Здавалося, що надії на порятунок немає... Але з’явився він – космічний пірат Харлок, капітан примарного корабля Аркадія. Втікач, готовий битися за Землю. Хто він, герой чи злочинець?

«Лісовий патруль». З національного заповідника викрадають головне його надбання – орла рідкісної породи. Але при викраденні вдається врятуватися його пташеняті. Патрульна машина Плодді разом з вірними друзями поспішає на допомогу. Вони повинні з’ясувати, хто ж цей підступний викрадач, ще й доглянути за малюком, поки не знайдеться його мама.

НОВИНКИ

«Босоніж містом» (драма, мелодрама, комедія). Хлопець з багатої сім’ї зустрічає молоду дівчину, яка все життя була ізольована від суспільства. Він бере наївну дівчину з собою на весілля свого брата, щоб переконати сім’ю, що його життя нарешті налагодилось.

«Сусіди» (комедія). Молоде подружжя Мак і Келлі Реднери насолоджуються життям в затишному сімейному гніздечку разом з новонародженою донечкою, аж поки в будинку по сусідству не поселяється студентське братство. Галасливі вечірки, що влаштовують розгульні молодики, перетворюють існування Реднерів в нескінченний кошмар. Але рано чи пізно навіть найтихіші і поступливі сусіди можуть не витримати і вийти на стежку війни.

«На межі майбутнього» (фантастика, бойовик). Історія розгортається в недалекому майбутньому, коли схожа на рій раса інопланетян здійснює безжальний напад на Землю, стерши в пил великі міста і знищивши мільйони життів. Армії Землі об’єднають сили, щоб розпочати останній бій з військом інопланетян, знаючи, що другого шансу у них не буде. Підполковник Білл Кейдж жодного разу не був на полі битви, поки його не кинули в епіцентр бою – непідготовленого і погано спорядженого, фактично прирікаючи на смерть. Через лічені хвилини Кейджа вбивають, але він бере зі собою на той світ прибульця. І трапляється неможливе – він прокидається живим на початку того ж пекельного дня, і змушений боротися і вмирати... знову і знову. Прямий фізичний контакт з прибульцем замкнув тимчасову петлю, і тепер Кейдж знову і знову йде в той же бій. Але з кожним поверненням Кейдж стає жорстокішим і розумнішим у битві, борючись пліч-о-пліч з бійцем спецназу Ритою Вратаскі. Рита і Кейдж раз за разом дають бій прибульцям, і кожне повторення бою наближає їх до того, як убити інопланетних загарбників і врятувати планету.

ТЕ, ЩО КІНОМАНИ МАЛИ ЗМОГУ ПОБАЧИТИ

«Чаклунка» (фентезі, бойовик, трилер, драма, мелодрама, детектив). Юна чарівниця Малефісента вела відлюдькувате життя в зачарованому лісі, оточена казковими істотами. Але одного разу все змінилося... В її світ увірвалися люди, які принесли з собою руйнування і хаос, і Малефісенті довелося стати на захист своїх підданих, закликавши на допомогу могутні темні сили. У запалі боротьби Малефісента наклала страшне закляття на новонароджену дочку короля, прекрасну Аврору. Але спостерігаючи за тим, як росте маленька принцеса, Малефісент починає сумніватися у правильності свого вчинку – адже, можливо, саме Аврора може вдихнути нове життя в чарівне лісове царство.

«Дуринди» (комедія, пригоди). Вони – справжні блондинки, навіть незважаючи на те, що одна з них брюнетка. Дві подружки-невдахи, колись вибралися з крихітного глухого містечка у величезний Нью-Йорк, отримують зі своєї батьківщини запрошення на конкурс краси. А оскільки справи у великому місті, м’яко кажучи, не дуже, та й з квартири поперли за несплату, вони вирішують їхати. Дівчата впевнені, що вони найкрасивіші і найталановитіші, а до того ж й неймовірно розумні. Настав час всім це довести! Красунь чекають запаморочливі пригоди, перевірки дружби на міцність, делікатні ситуації і, звичайно, приголомшливий виступ на конкурсі.

«Люди Ікс. Дні минулого майбутнього» (фантастика, фентезі, бойовик, пригоди).У майбутньому – табір для інтернованих, де живуть мутанти, котрі позбулися волі. У сьогоденні – безперервне протистояння з Братством злих мутантів на чолі з Містик. У минулому – можливість запобігти пануванню Вартових, а значить, ізоляції для мутантів. Завдяки своїм здібностям подорожувати в часі, Кітті Прайд, яка живе в майбутньому, попереджає нинішніх мутантів про те, що їх чекає. Але цього недостатньо, адже з майбутнього в теперішне прийшли і сили зла.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Для Луцька розроблять ...

КОМЕНТАРІ