У Львові на виставці покажуть історію у «цифрі»

У Львові на виставці покажуть історію у «цифрі»

07.06.14 19:06 0 722
11 червня o 19.00 у Львові в Центрі міської історії (вул. Ак. Богомольця, 6) відбудеться відкриття виставки «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології».

Про це повідомляє прес-служба Львівської міської ради.

Цифрова історія – підхід до досліджень та представлення історії, який використовує цифрові технології та засоби. Для неї важливі такі поняття як база даних, гіпертекст, мережа тощо, які не заперечують попередніх досягнень та ідей історичної науки.

Виставка про цифрову історію – це масштабний проект, який є презентацією та проміжним підсумком цифрових проектів центру, що пов’язують міську історію, візуальні матеріали та цифрові технології.

Експозиція «Минуле у «цифрі»: місто, історія та цифрові технології» презентує новий для України формат виставкового проекту. Це – мультимедійна виставка, реалізована професійною командою істориків, дизайнерів, IT-спеціалістів.

«Ми створювали цей проект з душею та ентузіазмом, орієнтуючись на вимоги часу, на потреби різних соціальних груп, які переглядатимуть експозицію. Ми формували проект так, щоб продемонструвати, що виставка може бути представлена в інтерактивній, динамічній формі з якісним змістовим наповненням», – зазначають організатори.

Експозиція буде доступна для перегляду щодня з 11.00 до 17.30 до кінця жовтня.

«Протягом останніх декількох років Центр міської історії реалізовує проекти на перетині традиційної та цифрової історії. Це насамперед проекти, відкриті для користування он-лайн. «Інтерактивний Львів» показує багату історію Львова з допомогою цифрової карти, яка візуалізує дані про пам’ятки архітектури, впливових особистостей та культурні процеси міста. База даних «Міського медіа-архіву» включає «Урбаністичні образи», «Карти міст», «Міське відео» та «Мої розповіді», які є добіркою оцифрованих історичних матеріалів про міста і містечка Центрально-Східної Європи.

Під час виставки відвідувачі матимуть змогу дізнатися про проекти центру і розглянути їх у контексті масштабних та глобальних змін, які несуть цифрові технології для нашого сприйняття минулого.

«Щодо проблематики експозиції, то важливим є показати особливості праці з цифровими та оцифрованими джерелами:

* Що це означає для історичних досліджень загалом та міської історії зокрема?

* Як це впливає на публічне сприйняття минулого, особливо у популярних форматах, але також для публічної історії?

* Чи можемо ми говорити лише про кількісні та ілюстративні зміни?

* Чи такі зміни можуть привести до появи нових способів опрацювання та розуміння минулого?

Важливою особливістю цієї експозиції, як і всіх виставкових проектів Центру, є мультимедійна складова – широке використання цифрових засобів для розкриття проблематики виставки та посилення інтерактивності аудиторії», – йдеться у повідомленні прес-служби.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Закарпаття: в ДТП на ...
Наступна новина: У Львівській області Ірина ...

КОМЕНТАРІ