На телебаченні має бути більше трансляцій зі Сходу, – учасники «Вільного мікрофону»

На телебаченні має бути більше трансляцій зі Сходу, – учасники «Вільного мікрофону»

07.06.14 19:17 0 750
Медіа відіграли вагому роль у перемозі Майдану. Тепер мешканці Західної України і Києва прагнуть отримувати максимально багато інформації з Донбасу – прямі включення, онлайн-трансляції, коментарі від мешканців регіону, щоб «по-справжньому усвідомити увесь масштаб і драму тамтешніх подій. Зрозуміти, що переживають люди у Слов’янську, Донецьку, Луганську».

Таке побажання до ЗМІ висловили учасники знімання народного проекту «Вільний мікрофон» телеканалу ZIK, що відбулися 31 травня.

Як засвідчили народні оратори, українці довіряють медіа і вважають, що ЗМІ мають вагомий вплив на розвиток важливих подій у країні, формування громадської думки. «Якщо б не ЗМІ, багато чого узагалі не відбулося б, у тому числі не відбулися б останні рішучі кроки на Майдані», – переконаний мешканець Чернівців.

«Висвітлення зимових подій у ЗМІ мали позитивний вплив на формування суспільної думки. Українці стали свідомими», – підтримав думку іванофранківець.

Щоправда, левова частка учасників «Вільного мікрофона» зауважували: довіряти можна не всім. «Є медіа, які висвітлюють реальні події, а є й ті, що подають викривлену інформацію. Триває інформаційна війна», – заявила жінка у Луцьку. Зокрема, мешканці Заходу не рекомендують дивитися російські телеканали. Кияни ж радять українським медіа більше працювати над донесенням правди про ситуацію в країні «східнякам».

Водночас мешканці Західної України відчувають брак інформації зі Сходу. Про це говорили народні оратори в усіх шести обласних центрах Заходу, де працює трибуна «Вільного мікрофона».

«У порівнянні з Майданом, події в Криму, на Сході висвітлюються менше. Хіба Крим і Донецьк не важливі? Але ж на Майдані були люди і з Донецька», – зазначила жінка у Тернополі.

«Під час революційних подій ЗМІ допомагали людям дізнатися, що ж відбувається. Тепер так само активно потрібно висвітлювати ситуацію на Сході, адже ми у Рівному не можемо знати, що там насправді відбувається, що доводиться переживати людям», – додав рівнянин.

Зокрема, глядачі прагнуть дивитися живі трансляції зі Сходу, адже онлайн-включення дають змогу побачити реальну картину в реальному часі. «Журналістика вийшла на новий рівень. Люди дізналися, що є такі речі, як стріми, ведення онлайн-трансляцій, – звернув увагу хлопець в Івано-Франківську. – Але наразі ще не багато каналів, які дійсно показують прямі ефіри, прямі включення зі Сходу. Потішив ZIK, який збільшив кількість онлайн-трансляцій».

А вже завтра, 7 червня, триватимуть чергові знімання народного проекту «Вільний мікрофон».

Трибуна справжньої свободи слова працюватиме з 13:00 до 15:00 за адресами: Луцьк – Театральний майдан, Рівне – майдан Незалежності, Київ – Майдан Незалежності, Тернопіль – Театральний майдан, Івано-Франківськ – вул. Незалежності, Ужгород – площа Шандора Петефі, Львів – пр. Свободи біля пам’ятника Т. Шевченкові, Чернівці – Центральна площа.

Відповіді традиційної рубрики «Питання тижня» від мешканців усіх міст формуються у спецвипуск, що виходить в ефірі ZIKу у вечірньому прайм-таймі.

7 червня «Питання тижня» звучатиме так: «Що для вас означає підписання економічної частини угод про асоціацію з Євросоюзом?».

Класичні випуски програми дивіться щодня (щогодини – ZIK) у денний та вечірній час.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ