Столяр, який став іконописцем, відкрив п’яту персональну виставку

Столяр, який став іконописцем, відкрив п’яту персональну виставку

07.06.14 18:39 0 649
Учора 20-річний іконописець Вадим Канащук відкрив п’яту персональну виставку в Українському католицькому університеті. Там ікони експонуватимуть до 5 липня.

Про це йдеться у сюжеті репортера перших західноукраїнських новин «Огляд дня» телеканалу ZIK (щобудня о 21.00) Юлії Бухтоярової.

Юнак каже, що іконописець – не професія, а покликання. Мовляв, він спочатку вчився на столяра, потім у спортивному виші, однак зрештою бажання писати образи Божі перемогло. Наразі його ім’я ще не гримить, але персональні виставки відкриваються одна за одною.

Першу свою ікону Вадим написав ще в школі. Хлопець розповів, що пейзажі та натюрморти давалися йому легко, однак саме з іконописання художник черпав незбагненну для себе енергетику.

«Щоб малювати ікону – треба мати покликання і відчуття, і не просто малювати як картину. Бо ікона несе якусь таку благодать, яка сходить на людину», – каже іконописець Вадим.

Зараз Вадим Канащук вивчає сакральне мистецтво. Завідувач кафедри сакрального мистецтва Львівської академії мистецтв Роман Василик розповідає: «Дуже важливо – вміти розкрити те, що маєш у душі, у полотнах. І вже розкривши, не боятися показати людям».

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Галина Чорна: ...
Наступна новина: Волинь: додержання в ...

КОМЕНТАРІ