Постачати «Містраль» РФ – це рубати гілку, на якій сидить НАТО, – Тимчук

Постачати «Містраль» РФ – це рубати гілку, на якій сидить НАТО, – Тимчук

07.06.14 19:11 0 777
Поставки Францією зброї РФ – це або рубка гілки, на якій сидить НАТО, або вкрай недружній крок щодо Києва, Баку і Тбілісі – тобто тих, кого сам Брюссель називає своїми «друзями і партнерами».

Подаємо підсумок за 5 червня викладений керівником центру військово-політичних досліджень Дмитром Тимчуком на своїй сторінці у Фейсбуці.

З поганого:

1. терористи атакували пункт пропуску «Маринівка» на кордоні з РФ одночасно і з боку Росії, і з української території. Українські прикордонники прийняли бій.

Якраз перед цим МЗС РФ висловив своє «обурення» рішенням України перекрити кордон з Росією. Негайно після цієї заяви-прикриття бойовики напали з території Росії.

Якщо у когось залишилися сумніви, що тісною координацією дій українських терористів займається Росія, що кидає їм в допомогу легіони своїх найманців – тоді не знаю, кому і які аргументи ще потрібні. Все ясно, як білий день.

2. У Європі тривають дискусії з приводу того, повинна або не повинна Франція поставляти Росії вертольотоносці «Містраль».

Панове європейці, давайте раз і назавжди назвемо речі своїми іменами. «Містраль» – це зброя агресії. Його основне призначення – це десантні операції. Тобто – напад.

Росія в Чорному морі може нападати або на Україну, Азербайджан і Грузію, або на країни НАТО. Поставки такої зброї РФ – це або рубка гілки, на якій сидить НАТО, або вкрай недружній крок по відношенню до Києва, Баку і Тбілісі – тобто тих, кого сам Брюссель називає своїми «друзями» і партнерами».

І не треба бекати про економічну доцільність. Якщо якийсь покидьок б’є мого друга, мій святий обов’язок – прийти на допомогу моєму другові. А не продавати покидьку бейсбольну биту, на словах розповідаючи, як я співчуваю своєму битому товаришеві. Досить лицемірити.

3. Путін загадковий, як тургенєвська дівчина.

Позавчора він розповідав, що Крим ніхто не захоплював, російських військових там немає, це кримчани самі себе окупували.

Вчора він розповідав про те, що захоплення Криму стався на основі якихось соцопитувань, згідно з якими нібито було виявлено, що кримчани масово хочуть стати частиною Росії.

Зараз він веде мовлення, що окупація Криму була здійснена Росією через те, що, мовляв, не було гарантій, що Україна не ввійде в НАТО.

Ну так у нас немає гарантій, що завтра Путін не виявиться інопланетним прибульцем з причинним місцем на лобі та пожирає людську плоть, і що далі?

Зате у нас є гарантія того, що цей пан психічно хворий. Питання тільки в тому, як вчинити – просто ізолювати його, чи все ж приспати від гріха подалі? Це тема для загальносвітової дискусії.

З хорошого:

1. на брифінгу я розкритикував дії Держприкордонслужби, в результаті яких частково оголюється кордон. Відразу після цього у мене відбулася розмова з представниками керівництва прикордонників.

Нам надали інформацію і про створення мотоманеврових груп, і про передислокацію прикордонних підрозділів. Щиро вірю, що, дійсно, тривожні сигнали з кордону протягом останніх двох діб – дуже тимчасове явище, пов’язане з «переформатуванням» охорони та оборони кордону.

В принципі, шні події поблизу пункт пропуску «Маринівка» – свідчення того, що «бойові можливості» прикордонників різко зростають. Дай Бог.

2. Верховна Рада «удосконалила» законодавство по боротьбі з тероризмом. Зокрема, розширила коло суб’єктів такої боротьби і забезпечила умови проведення АТО.

За фактом ми зараз латаємо дірки в наших законах, що стосуються національної безпеки. Повільно йде розгойдування, дуже повільно. Але все ж.

3. Росія заплуталася у власному брехня щодо «напливу біженців» з України.

Черговий брехунець з кремлівської когорти по імені Діма Медведєв розпинався, що біженців з України в російській Ростовській області просто ставок гати. Мовляв, українці таки натовпами біжать в РФ за статусом біженців. «Зараз вже кількість тих, що звернулися – чотири тисячі людей, це безпрецедентна ситуація» – витріщивши оченята, віщав російський прем’єр.

Але от невдача: в той же самий час влада Ростовської області спростували цю брехню про біженців. Як заявив прес-секретар зам губернатора Олександр Тітов, українці, які приїжджають в регіон, «приїхали відпочити або відвідати своїх родичів в інших регіонах Росії» – мовляв, в сезон відпусток завжди такий потік гостей і туристів.

Урок Дімі Медведєву і російським ЗМІ: коли брешете, домовляйтеся з місцевою владою. А то різнобійчик виходить. На потіху всьому світу.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Шацьку обговорили ...
Наступна новина: У Львівській області крадія ...

КОМЕНТАРІ