Французів за гроші заохочують пересідати на ровери

Французів за гроші заохочують пересідати на ровери

07.06.14 18:17 0 662
У Франції оголосили про початок масштабного експерименту, ціль якого – привернути увагу людей до велоспорту і зменшити кількість автомобілів на дорогах. 19 французьких компаній, де працює понад 10 тисяч осіб, зобов’язалися доплачувати працівникам, які доїжджатимуть до офісів на велосипеді.

Про це йдеться на сайті Мінтранспорту Франції.

Експеримент триватиме півроку. Весь цей час працівники, які відмовляться від автомобілів і автобусів на користь велосипедів, отримуватимуть по 25 євроцентів за кожен кілометр.

Міністр транспорту Франції зазначив, що якщо результати експерименту будуть вдалими, то субсидування велопоїздок продовжать. У міністерстві розраховують, що система стимулювання велосипедних поїздок дозволить удвічі збільшити кількість людей, які використовуватимуть саме цей вид транспорту. Зараз так добираються до місця праці близько 2,5% службовців.

Інші європейські уряди активно користуються такою технологією стимулюючих виплат за поїздки на велосипеді: це допомагає не лише боротися із заторами, зменшувати забруднення повітря і скорочувати споживання палива, але й залучати громадян до спорту і здорового способу життя. Нідерланди, Данія, Німеччина, Бельгія та Великобританія також використовують для підтримки велосипедистів податкові пільги і фінансову підтримку при купівлі велосипедів.

У Бельгії, де стимулюючі схеми використовували більше 5 років, на велосипедах на роботу тепер їздять близько 8% працюючих громадян. У Нідерландах цей показник – 25%. У столиці Нідерландів Амстердамі близько 40% трафіку припадає на велосипедний. У місті є 400 км велосипедних доріжок, більша частина яких обладнана спеціальними знаками і світлофорами. У Копенгагені обладнано безліч велосипедних доріжок з дорожніми знаками, а через деякі райони взагалі не можна проїхати на іншому транспорті. Близько 35% населення Копенгагену щодня добирається на роботу на велосипедах. У Берліні 15% загального дорожнього потоку становлять велосипедисти. Серед них чимало високопоставлених осіб.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Міський голова Микола ...

КОМЕНТАРІ