В Закарпатській області не продавайте дітям горілку та цигарки

В Закарпатській області не продавайте дітям горілку та цигарки

07.06.14 18:02 0 744
Ужгородські міліціонери ведуть боротьбу з порушниками законодавства з питання заборони продажу алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

Шкільні літні канікули правоохоронці використають для проведення низки профілактичних заходів серед учнівської молоді. Основні їх завдання — зробити так, аби підлітки під час відпочинку, коли контроль із боку педагогів зменшується, залишалися законослухняними громадянами і не експериментували з алкоголем і наркотиками.

Шкідливі звички і молодь – серйозна проблема, і не тільки медична, але і соціальна. Залежність від куріння мають майже всі верстви населення і, що найнебезпечніше – тютюнокуріння серед учнів і молоді. Як правило діти, що курять звикають до цієї шкідливої звички і, найімовірніше, продовжать курити в дорослому віці. Часто чуємо розмови серед людей старшого віку, що алкоголізм молодіє. Алкоголізмом хворіє високий відсоток молоді, велика кількість з яких неповнолітні.

Питання заборони продажу дітям алкоголю і тютюну є одним з пріоритетних у сфері здоров’я молодого покоління. Задля цього сектором кримінальної міліції у справах дітей Ужгородського міськвідділу міліції постійно проводиться значний обсяг робіт з пропаганди та поширення серед молоді здорового способу життя. Вживаються організаційні та практичні заходи, спрямовані на попередження та профілактику правопорушень повязаних з продажем алкогольних напоїв і тютюнових виробів неповнолітнім. Міліціонери спільно з службою в справах дітей міської ради регулярно проводяться профілактичні рейди, в ході яких відвідуються місця масового відпочинку молоді та контролюють торгівельні заклади щодо недопущення продажі дітям алкоголю і тютюну.

Так днями на продавця одного з магазинів по вулиці Корзо, який здійснив продаж цигарок неповнолітньому ужгородцю, міліціонери склали адміністративний протокол за частиною 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні порушення (порушення правил торгівлі алкогольними та тютюновими виробами). Санкції за даною статтею передбачають штраф від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 510 до 1700 гривень).

Даний протокол направлено до адміністративної комісії Ужгородської міської ради для прийняття законодавчо правильного рішення. Копії матеріалів направлено до органів податкової служби, аби вирішити питання застосування до порушників фінансових санкцій.

З підприємцем проведено профілактичну бесіду про недопустимість продажу неповнолітнім особам алкогольних та тютюнових виробів. Також підприємця попереджено, що в разі повторного порушення ним адміністративного законодавства, до нього будуть застосовані більш суворі заходи, а саме втрата ліцензії на торгівлю.

Зазначимо, що за порушення чинного законодавства суб'єкт господарювання може бути покараний анулюванням ліцензії та штрафом у розмірі 6800 гривень.

Діти – наша радість і наше майбутнє, – каже заступник начальника Ужгородського міськвідділу міліції підполковник Вячеслав Григор’єв. -- Наш святий обов’язок подбати про всебічний розвиток інтересів та здібностей української юні, прилучити підростаюче покоління до здорового способу життя, сформувати у них потребу в здоровій життєдіяльності. Адже, здорові діти – здорова нація та міцна держава.

Шановні підприємці! Ужгородські міліціонери звертаються до Вас із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям, адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління. Продаючи спиртне та цигарки дітям, задумайтесь, що хтось також запропонує закурити чи випити Вашій дитині і ніхто не може сказати, що після цього станеться.

Діана ДОРОГІЙ

Ужгородський МВ УМВС
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кримські корови проти ...
Наступна новина: У Львівській області ...

КОМЕНТАРІ