В Закарпатській області рятувальники визначили найспритніших у пожежно-прикладному спорті

В Закарпатській області рятувальники визначили найспритніших у пожежно-прикладному спорті

07.06.14 21:33 0 788
06 червня, в Ужгороді на стадіоні «Авангард» пройшли змагання з пожежно-прикладного спорту. Помірятися силами та продемонструвати свою професійну майстерність у непростих та видовищних змаганнях приїхали 14 команд з усієї області.

«Пожежно-прикладний спорт Закарпаття має багаті традиції. Він веде свою історію ще з 1963 року та є невід’ємною складовою професійної підготовки рятувальників, сприяє удосконаленню практичних навичок з гасіння пожеж, ліквідації аварій і стихійних лих. Такі змагання вкрай необхідні, бо вони показують вишкіл наших працівників; в процесі щоденної підготовки вони удосконалюють свою майстерність, вміння, для того, щоб рятувати людей і надавати їм допомогу.

пожежно-прикладний спорт Закарпаття - це не просто боротьба за метри та секунди, бо кожна перемога на спортмайданчику стає запорукою порятунку людей та їх майна в умовах реальної надзвичайної ситуації», - зазначив у вітальному слові до спортсменів-рятувальників начальник У ДСНС України у Закарпатській області Мирослав Щербей. Також він побажав усім учасникам високих результатів та перемог.

Урочисте відкриття змагання проходило на центральному стадіоні «Авангарду». Учасників чемпіонату вітали: заступник директора департаменту освіти і науки, молоді та спорту облдержадміністрації-начальник управління молоді та спорту Віталій Ерфан, голова Закарпатського обласного відділення Національного Олімпійського комітету України Іван Риляк, заступник голови Закарпатської обласної організації ФСТ «Динамо» Михайло Пантьо та інші поважні гості.

Після урочистої церемонії окремим працівникам оперативно-рятувальної служби було вручено грамоти та подяки від Управління ДСНС України у Закарпатській області та чергові спеціальні звання.

Далі розпочалися спортивні баталії, які проходили у п’ять етапів. Спортсмени змагалися в подоланні 100-метрової смуги з перешкодами, підйомі штурмовою драбиною у вікно 4-го поверху навчальної вежі, підйомі висувною драбиною у вікно 3-го поверху навчальної вежі, пожежній естафеті та оперативному розгортанні.

У першому виді змагань - подоланні стометрової смуги з перешкодами - рівних не було команді з Чопа, другими фінішували рятувальники з Воловця. Третє місце посіли представники Перечинщини.

Потім учасники почали підйом штурмовою драбиною у вікно четвертого поверху навчальної вежі. Тут перемогли знову учасники з Чопа, „срібло” вибороли спортсмени з Ужгорода, а перечинці фінішували третіми.

Непростим був третій вид змагань - підйом висувною драбиною на ту ж саму навчальну вежу, в якому брало участь одразу по два представники з кожної команди. Кращими були представники з Іршави. Не набагато від них відстали рахівські спортсмени, а третіми виявилися представники Воловецького гарнізону.

Цікавою стала пожежна естафета чотири по сто метрів. Учасники після подолання численних перешкод завершують вид гасінням вогню порошковим вогнегасником. Найбільш тренованою тут виявилася команда Чопського гарнізону. Другими фінішували спортсмени з Рахова, а третє місце виборов Перечинський гарнізон.

На завершення - бойове розгортання та подача води з використанням пожежної мотопомпи. Фахівці добре знають, що успіх у цьому виді змагань залежить не стільки від швидкості виконання вправи, як від техніки та, можливо, спортивного везіння. Останнє, у свою чергу, полягає винятково у наполегливості тренувань. Так чи інакше, а суперникам “втерли носа” професіонали з Сваляви, за ними - перечинці, а „бронзу” відвоювали пожежники з Іршави.

У загальнокомандному заліку перемогу святкували спортсмени з Перечинщини. Інші призові місця відповідно посіли команди з Ужгородського та Рахівського гарнізонів.

Усіх переможців змагань було нагороджено медалями й грамотами Управління ДСНС України у Закарпатській області та заохочено грошовими преміями, а команді-переможниці змагань було вручено перехідний кубок змагань.

У ДСНС України у Закарпатській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міський голова Микола ...
Наступна новина: Франсуа Олланд зустрівся ...

КОМЕНТАРІ