Олег Панькевич: "Україна потребує другої Нормандії"

Олег Панькевич: "Україна потребує другої Нормандії"

07.06.14 20:29 0 812
"Весь цивілізований світ має постати новим Другим фронтом проти новітнього нацизму, який загрожує руйнацією глобального миру та добросусідства. Якщо світ не спроможеться на адекватну відповідь, то завтра Путін піде далі". Про це 6 червня 2014 року заявив заступник Голови ВО "Свобода", народний депутат України Олег Панькевич з приводу відзначення 70-річчя висадки в Нормандії десанту союзницьких сил.

" світ відзначає 70-ту річницю висадки в Нормандії десанту союзницьких сил, що ознаменувало відкриття Другого фронту проти нацистської Німеччини. Цього року Україна вперше відзначає цю історичну дату серед інших учасників антигітлерівської коаліції, які зробили визначний внесок у перемогу над нацизмом. "Свобода" вітає той факт, що світова спільнота спромоглася дати належну оцінку ролі українського народу в боротьбі проти фашизму", – зазначив Олег Панькевич.

Водночас він наголосив, що шню подію принижує участь у ній російського президента Путіна – новітнього Гітлера, який сидить за столом серед членів антигітлерівської коаліції. "Очевидно, що держави, які сповідують демократичні цінності, підтримують принципи суверенітету та непорушності кордонів. Держави, що гарантували нашу безпеку за Будапештським меморандумом в обмін на безпрецедентну відмову від величезного ядерного арсеналу, мають підтримати Україну більш рішучими діями, ніж ті, що є на даний момент. Дії держав-членів Евросоюзу із запровадження санкцій щодо Росії, на жаль, є недостатніми. В Росії вже лунають заяви про "ісконно русскіє" території у Казахстані, активізується проросійська п'ята колона у південно-східній Латвії, Росія "хвилюється про порушення прав російськомовних" в Естонії, в молдовській Гагаузії в лютому відбувся "референдум" за приєднання до Митного союзу. Ми також бачимо активізацію співпраці РФ з політичними партіями Европи з метою створення видимості підтримки европейською спільнотою російської агресії проти України. Росія активно підтримує журналістів, які створюють проросійську громадську думку в ЕС. Усе це свідчить, що апетити агресора не вгамовуються.

Для відсічі цьому злу є один правильний спосіб: весь цивілізований світ має постати новим Другим фронтом проти новітнього нацизму, що загрожує руйнацією глобального миру та добросусідства. Якщо світ не спроможеться на адекватну відповідь, то завтра Путін піде далі. Україна потребує другої Нормандії", – зазначив народний депутат.

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Анатолій Вітів: ...

КОМЕНТАРІ