Галина Чорна: "Керівництво має несті відповідальність за кожного загиблого бійця"

Галина Чорна: "Керівництво має несті відповідальність за кожного загиблого бійця"

07.06.14 18:36 0 616
Найбільшою цінністю для нас є українська земля і українські воїни, що її захищають. А тому щодо кожного загиблого українське суспільство має отримувати детальний звіт. Українці мають знати чи йдеться про справді фатальний збіг обставин, чи про чиюсь фатальну стратегічну помилку. І за ці помилки винуватці мусять несті відповідальність. На цьому 6 червня 2014 року наголосила депутат Верховної Ради від фракції Всеукраїнського об'єднання "Свобода" Галина Чорна, виступаючи з парламентської трибуни.

"В УПА, яку вважають найдисциплінованішою армією у світі, найбільшою цінністю було людське життя. Українські повстанці не гинули безконтрольно – на кожного загиблого складали акт і командир ніс відповідальність за втраченого бійця. Численні документи про це можна знайти в музеях визвольних змагань та в повстанських архівах, що їх досі знаходять пошуковці. Але коли ми стежимо за подіями на сході країни, то не завжди маємо певність, що саме таке ставлення у воєнного керівництва нині. Згадаймо страшну трагедію під Волновахою два тижні тому, коли загинуло 18 осіб і понад 30 було поранено. Відповідаючи на запитання журналістів і депутатів, міністр оборони сказав, що одна з причини трагедії: в зону АТО відправили молодих "необстріляних" бійців. Але ж не самі вони туди пішли – хтось їх туди скерував. Чому ж досі той, хто за це відповідальний, не поклав на стіл свої офіцерські погони. Або ж згадаймо луганських прикордонників, які упродовж 12 годин так і не дочекалися підмоги. Де було їхнє керівництво? Чи відповідатиме воно за свої рішення? Чи можуть бути відтак спокійними матері, чиї сини воюють, коли бачать, що відбувається, але ніхто не несе відповідальности?", – зазначила націоналістка у своєму виступі.

"Найбільшою цінністю, – наголосила Галина Чорна, – для нас є українська земля і українські воїни, що її захищають. А тому щодо кожного загиблого українське суспільство має отримувати детальний звіт. Чи це справді фатальний збіг обставин, чи це чиясь фатальна стратегічна помилка. І за ці помилки винуватці мусять несті відповідальність".

Про це повідомили в прес-службі Львівської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Терористи готові один ...
Наступна новина: Столяр, який став ...

КОМЕНТАРІ