Маркіян Лопачак: "Вимагаємо проведення комплексних заходів для захисту права комунальної власності громади Львова"

Маркіян Лопачак: "Вимагаємо проведення комплексних заходів для захисту права комунальної власності громади Львова"

07.06.14 19:40 0 802
За порушення права комунальної власності громади Львова винні посадові особи мають понесті відповідальність, без огляду на їхню політичну належність чи статус в органах державної влади та місцевого самоврядування. Про це у своєму виступі 6 червня 2014 року на пленарному засіданні сесії Верховної Ради України заявив народний депутат-свободівець Маркіян Лопачак.

Націоналіст зазначив, що найбільш показовим прикладом порушень права власності громади Львова стала приватизація за заниженою ціною пам'ятки архітектури місцевого значення – будівлі Торгового дому 1912 року на вул. Шевській, 1 у м. Львові площею 1850,4 кв. м.

"Попри те, що фракція Всеукраїнського об'єднання "Свобода" у ЛМР ще 2011 року затвердила ухвалу, яка передбачала вилучення будівлі універмагу з переліку об'єктів, що підлягають приватизації, 23 грудня 2011 року Господарський суд Львівської області скасував зазначену ухвалу ЛМР. Ба більше, 27 лютого 2013 року Львівський апеляційний господарський суд залишив у силі рішення Господарського суду від 21 січня, відповідно до якого управління комунальної власності Львівської міськради зобов'язано укласті з АТЗТ "Львівський універмаг "На ринку" договір купівлі-продажу на приміщення універмагу по вул. Шевській, 1 у Львові за суттєво заниженою від ринкової вартістю – 7,8 млн. грн. (3 500 грн. за кв. метр у центрі міста). Цьогоріч за цими фактами розпочато кримінальне провадження, досудове розслідування у якому виявило заниження вартості будівлі на 1, 7 млн. гривень, а директору підприємства-оцінювача було оголошено про підозру", – заявив Маркіян Лопачак.

"Системністю характеризуються також порушення права комунальної власності за підробленими рішеннями місцевих загальних судів. Зокрема, 2013 року в м. Львові за підробленими рішеннями районного суду мешканка Львова отримала право власності на три будівлі по вул. Суботівській, Широкій та Повітряній у Залізничному районі міста. Як з'ясувала перевірка прокуратури, вказані справи насправді судом не розглядалися. У цьому ж році за підробленими рішеннями судів фізичні особи визнали право власності на будівлі по вул. Турянського та Хорватській у Шевченківському районі Львова", – зазначив Маркіян Лопачак

Свободівець наголосив також на фактах бездіяльності уповноважених посадовців щодо захисту права комунальної власності. Зокрема, попри те, що під будівництво нового міського стадіону у Львові було надано земельну ділянку із комунальної власності, а з міського б'юджету Львова було скеровано більш як 130 млн грн, до того ж, 90 млн грн з цієї суми взято в кредит, за яким місто і досі сплачує відсотки, територіяльна громада не наділена часткою у праві власності на споруду, а відповідні посадові особи виконавчих органів не заявляли про це вимог.

"Наголошую, що за ці порушення винні посадовці мають постати перед відповідальністю, без огляду на їхню політичну належність чи статус в органах державної влади та місцевого самоврядування. Ми вимагаємо проведення комплексних заходів для захисту права комунальної власності громади Львова, притягнення до юридичної відповідальності винних осіб, зокрема посадових осіб органів місцевого самоврядування, та усунення тих причин і умов, які сприяли цим порушенням", – заявив Маркіян Лопачак.

Про це повідомили в прес-службі Львівської міської організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Паризькому музеї ...
Наступна новина: На Волині відбулося обласне ...

КОМЕНТАРІ