У Львові працівники міліції почали оперативно та відкрито обмінюватися інформацією з громадянами

У Львові працівники міліції почали оперативно та відкрито обмінюватися інформацією з громадянами

07.06.14 20:17 0 812
Вперше в Україні з метою двохстороннього обміну оперативною інформацією між громадськістю Львова та міліцією вперше в Україні, у чергових частинах Головного управління міліції Львівщини, УДАІ, ВДАІ, УДСО та батальйону патрульної служби при ЛМУ встановлено програмне забезпечення «Zello» яке працює на базі мобільного радіозв’язку «Варта-1».

Про це, 6 червня, повідомив начальник ГУМВС України у Львівській області полковник міліції Дмитро Загарія.

«Цей радіозв’язок дає можливість прослуховувати канал «Варта-1» у якому спілкуються мешканці Львова з метою виявлення правопорушників. Як тільки громадяни зафіксують правопорушення і повідомлять його в ефір, правоохоронці матимуть можливість оперативно надсилати наряди міліції на місце події», - розповів Дмитро Загарія.

Варто зазначити, що програмне забезпечення встановлювалося за погодженням голови виконкому громадського об’єднання Варта-1 – Ігорем Зінкевичем.

«Ми даємо можливість слухати канал «Варта-1 будь-якій людині, кожен може аналізувати роботу правоохоронних органів і також чути як працюють працівники міліції в тих чи інших ситуація. За півтора місяці такої співпраці з органами внутрішніх справ у нас немає до них зауважень по співпраці», - зауважив Ігор Зінкевич.

«Канал прослуховує черговий і якщо дійсно є правопорушення де необхідне втручання працівників міліції, то черговий приймає сам рішення про направлення туди наряду міліції», - повідомив начальник Штабу ГУМВС України у Львівській області Юрій Гладун.

У свою чергу, чергова частина міста також інформує громадян Львова про злочини, які стаються на території міста, зокрема про викрадений автотранспорт, описуються злочинці які скоїли, наприклад, пограбування чи інше правопорушення.

Таким чином правоохоронці встановили безпосередній постійний контакт з громадськістю для оперативного обміну інформацією.

«Окрім того, ми плануємо долучити до цього спілкування диспетчерські пункти приватних охоронних структур та таксі, для обміну оперативною інформацією ще ширшого кола осіб», - добавив Юрій Гладун.

«Такою співпрацею ми хочемо досягти ще більшої оперативності. У нас вже є перші позитивні результати такої співпраці. До прикладу, на минулому тижні було викрадено машину і буквально через 30 хвилин вона була знайдена і повернута власнику», - підкреслив Дмитро Загарія.

Це вперше в Україні правоохоронці та громадяни оперативно та відкрито обмінюються інформацією. Тобто це перший спільний проект мешканців Львова та міліції, який вже працює і приносить позитивні результати.

ВЗГ ГУМВС України у Львівській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Радіо Свобода оголошує ...
Наступна новина: Закарпаття: на ...

КОМЕНТАРІ