У Шацьку обговорили організацію цьогорічного літнього оздоровлення і відпочинку громадян на території Волинської області

У Шацьку обговорили організацію цьогорічного літнього оздоровлення і відпочинку громадян на території Волинської області

07.06.14 19:11 0 779
Голова облдержадміністрації Григорій Пустовіт провів обласну нараду з питань організації літнього оздоровлення і відпочинку громадян на території області у 2014 році, яка відбулась на базі Шацького лісового коледжу ім. В.В.Сулька.

Обговорено стан готовності рекреаційних закладів області усіх форм власності до літнього відпочинку.

Як поінформував завідувач сектору адміністративних послуг головного управління Держсанепідслужби в області Андрій Кусій, на у нашому краї функціонує 477 дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Орієнтовно планується робота близько 100 закладів оздоровлення та відпочинку для дорослих, з яких цілий рік працюють два санаторії, два санаторії-профілакторії та кемпінг. В літній оздоровчий сезон планують роботу: пансіонат «Шацькі озера», понад 90 баз відпочинку, з яких 85 баз розташовані на території Шацького району, 4 – Старовижівського, 6 – Турійського районів; понад 40 пляжів, в т.ч. 29 пляжів при оздоровчих закладах.

За його словами, на 2 червня ц.р. Держсанепідслужби здійснено понад 500 перевірок готовності до цьогорічної літньої оздоровчої кампанії закладів оздоровлення та відпочинку, переважна більшість з яких - дитячі.

Він доповів, що Держсанепідслужбою області, у відповідності до вимог наказу Міністерства України з питань надзвичайних ситуацій та у справах захисту населення від наслідків Чорнобильської катастрофи від 03.12.01 №272 «Про затвердження Правил охорони життя людей на водних об'єктах України», на 2 червня 2014 року погоджено 6 паспортів наступних пляжів: санаторію «Лісова пісня», спортивно-оздоровчого табору «Гарт» Луцького Східноєвропейського університету, дитячого оздоровчого табору «Світязь» с. Пульмо, центрального пляжу Світязької сільської ради, дитячого протитуберкульозного санаторію «Згорани», позаміського табору оздоровлення та відпочинку «Оберіг» (с. Уховецьк, Ковельського р-ну). Решта об’єктів - на стадії підготовки до роботи в літній оздоровчий період. За даними суб’єктів господарювання, там здійснюються ремонтні роботи з обладнання, інженерних систем, а також благоустрій територій, необхідні лабораторні дослідження навколишнього середовища.

Серед поставлених завдань - утримання в належному санітарному і технічному стані будівель та споруд, інженерних систем, територій, в т.ч. пляжів, забезпечення роздільного збору твердих побутових відходів та їх своєчасне вивезення. Окрім того, належна увага приділяється і стану здоров’я обслуговуючого персоналу: всі працівники мають пройти обов’язково медичний профілактичний огляд. Вкрай важливим є і дотримання санітарних вимог при роботі з продуктами харчування, їх перевезенні та зберіганні, а також проведення постійного контролю за якістю питної води.

Участь в обговоренні тематики взяли голова Шацької РДА Олександр Кусько, заступник начальника управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації Вікторія Тимощук, начальник державної екологічної інспекції в області Олександр Ткачук, начальник управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області Володимир Грушовінчук, начальник управління Міністерства внутрішніх справ України в області Петро Шпига, начальник управління доходів і зборів фізичних осіб головного управління Міндоходів в області Ігор Івасишин, завідувач сектору адміністративних послуг головного управління Держсанепідслужби в області Андрій Кусій, начальник державної інспекції сільського господарства в області Світлана Соколовська, генеральний директор ПАТ «Волиньобленерго» Олександр Білець.

Прес-служба облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ