Новації в наданні адміністративних послуг обговорили в Луцьку

Новації в наданні адміністративних послуг обговорили в Луцьку

07.06.14 19:00 0 706
У рамках проекту «Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні (ДІАЛОГ) Волинське регіональне відділення Асоціації міст України 5 червня організувало фахову майстерню «Новації в наданні адміністративних послуг органами місцевого самоврядування».

Участь у заході взяли представники міст-членів Волинської регіонального відділення Асоціації міст України. Зі вступним словом до присутніх звернувся в.о. виконавчого директора Волинського РВ АМУ Богдан Самойленко. Модератором була директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса Карп’як.

Серед питань, що розглядались,, основна увага була приділена розпорядженню Кабінету Міністрів України від 16 травня 2014 р. № 523-р «Деякі питання надання адміністративних послуг органів виконавчої влади через центри надання адміністративних послуг». Це розпорядження КМУ видано на виконання вимог Закону України «Про адміністративні послуги» і має на меті забезпечити надання у ЦНАП базових/найпопулярніших адміністративних послуг:

- з реєстрації місця проживання, видачі паспортів (у тому числі й для виїзду за кордон);

- реєстрації фізичних осіб-підприємців та юридичних осіб;

- реєстрації прав на нерухоме майно;

- реєстрації земельних ділянок.

Як зауважили учасники зустрічі, це розпорядження є реальним кроком до майбутньої децентралізації повноважень з надання адміністративних послуг, тобто до делегування їх до компетенції органів місцевого самоврядування.

Департамент «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку»

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Керівникові одного з ...
Наступна новина: Остап Семерак та Петер ...

КОМЕНТАРІ