Луцька ОДПІ: як діяти платнику єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу

Луцька ОДПІ: як діяти платнику єдиного податку у разі перевищення обсягу доходу

07.06.14 20:13 0 734
Так, у разі перевищення обсягу доходу «єдинником» першої групи, за заявою ним може бути обрано ІІ, ІІІ чи V групу, або ж здійснено перехід на загальну систему оподаткування. Якщо платник єдиного податку другої групи, отримав дохід понад 1 мільйон гривень, то з наступного кварталу може перейти в ІІІ або V групу чи обрати загальну систему. Якщо перевищення обсягу доходу здійснено платником ІІІ групи єдиного податку, то останній обрати може лише п’яту групу або загальну систему оподаткування. А «єдинник» п’ятої групи у разі досягнення обсягу доходу в понад 20 мільйонів гривень зобов’язаний здійснити перехід на загальну систему оподаткування.

Всі вищезазначені платники до суми перевищення застосовують ставку єдиного податку у розмірі 15 відсотків та не пізніше 20 числа місяця, наступного за календарним кварталом, у якому допущено перевищення обсягу доходу, подають відповідну заяву про вибір групи.

Що стосується платників єдиного податку – юридичних осіб, то у разі допущення перевищення обсягу доходу у четвертій групі єдиного податку, за заявою можливий перехід на шосту групу, або ж обрання загальної системи оподаткування. А у випадку перевищення доходу, дозволенного для шостої групи – з наступного кварталу така юридична особа зобов’язана перейти на сплату інших податків і зборів, встановлених Податковим кодексом.

При цьому, в обох цих випадках сума перевищення оподатковуватиметься подвійним розміром тієї ставки єдиного податку, що застосовувалась юридичною особою.

Про це повідомили у Луцькій міській раді
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)
Попередня новина: Львівська ...
Наступна новина: Радіо Свобода оголошує ...

КОМЕНТАРІ