Олексій Фурман скерував депутатський запит до Державної сільськогосподарської інспекції України та ГПУ щодо невиконання Концерном "Поділля" своїх зобов'язань перед Вінницькою районною радою

Олексій Фурман скерував депутатський запит до Державної сільськогосподарської інспекції України та ГПУ щодо невиконання Концерном "Поділля" своїх зобов'язань перед Вінницькою районною радою

07.06.14 21:44 0 800
6 червня 2014 року народний депутат України, голова Вінницької обласної організації ВО "Свобода" Олексій Фурман з трибуни парламенту pfxbnав депутатський запит щодо порушення Концерном "Поділля" своїх зобов'язань перед територіяльною громадою Вінницького району Вінницької області.

"До мене як народного депутата України надійшло звернення від жителів Вінницького району, які обурені тим станом справ, що склався внаслідок підписання Інвестиційного договору на реалізацію проєкту комплексної забудови житлового району "Академічний" між Вінницькою районною радою та Концерном "Поділля" від 14 березня 2007 року. Я добре пам'ятаю, як керівник Концерну "Поділля" Тимофій Гіренко наполегливо переконував депутатський корпус про необхідність піти йому на зустріч і включити в межі населеного пункту 85 га земель Вінницького району. Своєю чергою, пан Гіренко взяв на себе зобов'язання придбати для районної лікарні рентген-апарат вартістю 400 тисяч грн., здійснити корегування проектної документації школи, виготовити проєкт змін меж населеного пункту, і основне - передати безоплатно Вінницькій районній раді приміщення 500 кв.м. Свої зобов'язання частково Концерн "Поділля" виконав, але не передав безоплатно територіяльній громаді Вінницького району 500 кв.м. нежитлового приміщення", - зазначив у своєму виступі свободівець Олексій Фурман.

"Ставши депутатом Вінницької обласної ради від Партії регіонів Т.Гіренко почав закидати районну раду листами, в яких вимагав розірвати інвестиційний договір, мотивуючи тим, що той є незаконним. Чомусь громада була потрібна лише на стадії ухвалення рішення, а коли вона заявила про своє право на отримання, відповідно договору, нежитлового приміщення - її інтереси виявились поза законом. На цьому отриманні земель у Вінницькому районі Тимофій Гіренко не зупинився. 2009 року на підставі розпорядження Вінницької РДА передається в оренду терміном на 49 років Товариству "Марвін" земельна ділянка площею 37,8 га. Розмір орендної плати встановлюють в сумі 8176 грн за 37 гектарів. Але найбільш цинічним є те, що орендна плата може бути переглянута лише через 10 років. Варто зауважити, що засновником ТОВ "Марвін" виступає ТОВ "БМУ-3", де директор також Тимофій Гіренко. Землі, що передані в оренду, з 1994 року використовувались для ведення городництва пільговими категоріями громадян, а їх таких 835 чоловік. Отримавши більше 123 га земель Вінницького району, Концерн "Поділля" не в змозі виконати своє зобов'язання та вишукати 500 м.кв. нежитлового приміщення, щоби передати його територіяльній громаді Вінницького району", - заявив Олексій Фурман.

Свободівець звернувся до Державної сільськогосподарської інспекції України та Генеральної Прокуратури України з вимогою проведення об'єктивної перевірки усіх рішень, ухвалених на користь Концерну "Поділля", ТОВ "БМУ-3" та ТОВ "Марвін".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ