Анатолій Вітів: "Наміри Франції продати Росії військові кораблі "Містраль" – недружній і ганебний акт"

Анатолій Вітів: "Наміри Франції продати Росії військові кораблі "Містраль" – недружній і ганебний акт"

07.06.14 20:32 0 836
Тверді наміри Франції продати Росії гвинтокрилоносці "Містраль", озвучені президентом Франсуа Олландом, є як мінімум недружнім кроком по відношенню до України і потуранням агресору, оскільки посилюють його військову міць. Про це 6 червня 2014 року заявив народний депутат України від ВО "Свобода" Анатолій Вітів.

На думку націоналіста, реалізація Францією гвинтокрилоносців "Містраль" путінській Росії є не чим іншим, як озброєнням агресора. І поява таких сучасних військових кораблів у складі флоту РФ становить потенційну загрозу для України та всього світу.

"Росія продемонструвала, що вона здійснює політику агресора і окупанта. 2008 року її не покарали за вторгнення в Грузію. На жаль, Европа дуже швидко забула про цей акт російської інтервенції, поступившись принципами. І вже через три роки Франція уклала контракт з режимом Путіна про продаж "Містралів". Тепер Путін вторгся у Крим і руками своїх бойовиків веде війну проти України на сході нашої держави. Проте деякі країни воліють сором'язливо закривати очі на ці очевидні неспростовні факти агресії і навіть готові озброювати Кремль. Водночас вони не проявляють твердого наміру допомагати об'єктові інтервенції – Україні. Запланований продаж кораблів "Містраль" Росії є як мінімум недружнім кроком по відношенню до України. Франція озброює агресора новітньою технікою, яку він потім може використати проти інших держав, зокрема України. У зв'язку з цим чи готовий Президент Франції Франсуа Олланд взяти на себе відповідальність і гарантувати, що ці військові кораблі Росія не використає для агресії проти інших держав?" – зазначив Анатолій Вітів.

Свободівець наголосив, що справжні союзники і друзі не постачають зброю агресорам: "Продаж "Містралів" Францією – те саме, якщо б в роки Другої світової війни Англія продавала озброєння Гітлеру, мотивуючи такі кроки "економічною вигодою", а потім це озброєння Вермахт застосовував би проти самих французів. Я впевнений, що союзники і друзі, для яких суверенітет незалежної еевропейської держави не пустий звук, так не чинять".

Про це повідомили в прес-службі Волинської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Олег Панькевич: ...
Наступна новина: У зоні АТО львівських ...

КОМЕНТАРІ