"Дай Боже, щоб молоді працювали, як ми", - ветеран тернопільської міліції

"Дай Боже, щоб молоді працювали, як ми", - ветеран тернопільської міліції

08.06.14 14:25 0 882
На ювілей, який відзначав днями колишній начальник Збаразького райвідділу міліції, нині ветеран ОВС Михайло Іванович Олексюк зібралося багато гостей. Окрім родичів, привітати ветерана прийшли друзі та колеги.

80 років прожити – не ниву перейти. Доля щедро відміряла Михайлу Івановичу і радощів, і труднощів, але йшов по житті з високо піднятою головою, і завжди залишався людиною.

Народився Михайло Олексюк у 1934-му на Зборівщині, у селянській родині. Після закінчення школи юнака призвали в армію. Службу ніс у далекому Туркестані. Після демобілізації повернувся на батьківщину й вступив до тодішньої школи міліції у Львові.

Перше професійне призначення у Збаразький райвідділ міліції для Михайла Олексюка стало доленосним. Тут він пройшов шлях від оперуповноваженого служби дізнання до начальника райвідділу.

Робота забирала чимало сил і часу, але завжди Михайло Іванович пам’ятав, що вдома на нього чекають його найдорожчі жінки – дружина та дві доньки.

- Батько завжди був і до цього часу є нашою опорою і підтримкою, - каже молодша донька ювіляра Ніна. - Він ніколи і ні в чому нам не відмовляв.

На пенсію Михайло Іванович вийшов у 1985 році. Та перепочинок був не довгим. Вже за декілька років досвідчений вартовий порядку повернувся у рідний райвідділ, де ще десятиліття пропрацював слідчим.

Чимало теплих слів для іменинника знайшлося й у колишніх підлеглих та колег.

- Михайло Іванович був для нас старшим і мудрим товаришем, добрим наставником, - розповідає перший заступник начальника Збаразького райвідділу міліції Руслан Поліщук, - увесь свій час, досвід, розум віддавав нашій нелегкій справі.

Голова обласної ветеранської організації Григорій Головатий від імені асоціації ветеранів МВС вручив ювіляру почесну відзнаку «Честь і доблесть».

СЗГ УМВС України

в Тернопільській області
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ