Житомирська область: рятувальники допомогли дітям відчути себе мужніми героями (+)

Житомирська область: рятувальники допомогли дітям відчути себе мужніми героями (+)

08.06.14 20:23 0 852
6 червня у дитячому оздоровчому таборі «Супутник» співробітники ДСНС Житомирщини провели громадську акцію «Запобігти. Врятувати. Допомогти.». Її започатковано ще декілька років тому, і з кожним наступним її проведенням вона набуває все більшої популярності серед населення.

Захід проводиться з метою ознайомлення та навчання населення основам пожежної безпеки, роз’яснення питань безпеки життєдіяльності, та, звичайно, популяризації професії рятувальника.

Цього разу місце проведення було обрано невипадково. Напередодні до табору «Супутник» заїхали сотні дітей, які прагнуть якнайкраще відпочити та зарядитися енергією на увесь рік. Візит вогнеборців до малечі став по-справжньому приємним сюрпризом на початку їх відпочинку. Тому рятувальникам, у свою чергу, довелося ретельно підготувалися до заходу аби не розчарувати усіх присутніх на заході.

Заступник начальника Управління ДСНС України у Житомирській області Олег Держанівський подякував усім присутнім та організаторам заходу і побажав гарно та весело провести час у компанії представників героїчної професії.

Відчутно зарядила позитивом усіх присутніх команда ДЮП «Тетерів». Веселий та кмітливий колектив співав запальних пісень та дотепно жартував на різноманітні теми. В нагороду вони отримали заслужену порцію оплесків.

Для проведення акції заздалегідь підготували справжнє «містечко» пригод. Навіть очі розбігалися від кількості людей та техніки на території табору. Кожен «пункт призначення» створювався з урахуванням вікових категорій дітей. Їх поділили на три вікові групи: 7-12 років, 13-15 та 16-18. Поки наймолодші учасники заходу брали участь у конкурсі малюнків на асфальті, дві старші групи по черзі змагалися в пожежній естафеті та вчилися надавати першу медичну допомогу. Завдяки цим конкурсам, учасники відобразили своє бачення пожежно-рятувальної справи, навчилися накладати шину на переломи кінцівок та робити штучне дихання, і найголовніше – визначити хто ж найспритніший та найшвидший. Переможців співробітники Управління ДСНС у Житомирській області нагородили грамотами та пам’ятними подарунками.

Рятувальники продемонстрували глядачам усю пожежно-рятувальну техніку, бойове спорядження та продефілювали у костюмах, які використовуються при ліквідації надзвичайних подій та ситуацій. Спеціалісти-піротехніки розповіли присутнім про вибухонебезпечні предмети та як діяти у разі їх виявлення. Спільно із малечею, піротехніки шукали боєприпаси на території табору.

Найбільше захоплення діти отримали під час гасіння умовної пожежі. Кожен бажаючий міг взяти до рук пожежний ствол та допомогти вогнеборцям здолати полум’я. Також відпочиваючі стали свідками того, як рятувальники за допомогою гідравлічних ножиць перерізають металеві конструкції. Малеча не вірила своїм очам, дивлячись на те, з якою легкістю надзвичайники ріжуть товстелезний металобрухт. Однак для співробітників ДСНС це повсякденна діяльність. Адже представникам героїчної професії щодня доводиться боротися з вогняною стихією, вилучати людей з пошкоджених автомобілів, знешкоджувати вибухонебезпечні предмети та виконувати багато-багато іншої складної роботи.

Керівництво табору щиро подякувало співробітникам ДСНС Житомирщини за якісно проведений захід, який надовго запам’ятається відпочиваючим. Варто зазначити, що надзвичайники проводять аналогічні Акції в усіх містах та районах області.

Того ж дня акція пройшла у Бердичівському міському парку ім. Т. Шевченка. На відкриття заходу завітали понад 400 чоловік: школярі, студенти, рятувальники та просто відпочиваючі сім’ї. Майданчик біля атракціонів прикрасили яскраві дитячі ілюстрації на протипожежну тематику, що були виконані учасниками конкурсу малюнку на асфальті. Фантазії малюків не мали меж. Переможці конкурсу були відзначені заохочувальними призами.

Присутні мали змогу ознайомитись із пожежно-технічним обладнанням та бойовим одягом, що є на озброєнні пожежної частини міста. Вогнеборці продемонстрували на практиці гасіння різного роду пожеж. Водолази комунальної пошуково-рятувальної станції представили засоби для проведення пошуково-рятувальних робіт на глибинах водойм.

На завершення акції підростаюче покоління подарувало пожежним і гостям свята концертно-розважальну програму за участю маленьких талантів міста. Усі бажаючі та учасники акції отримали від організаторів прапорці із символікою ДСНС та пам’ятні сувеніри.

Кожен із присутніх мав змогу сфотографуватися на фоні рятувальної техніки та поруч із співробітниками ДСНС. На думку населення, міська акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти!» стала визначною культурною подією у Бердичеві і повинна проводитися й надалі, оскільки знати правила безпеки та поведінки у випадку надзвичайної ситуації вкрай необхідно.

Після закінчення заходу жоден з учасників не залишився байдужим. Усі присутні із захопленням ділилися між собою яскравими враженнями та кумедними фотографіями. Акція «Запобігти. Врятувати. Допомогти» спрямована на максимальне зближення представників героїчної професії з населенням. Не секрет, що сотні юнаків мріють стати мужніми та сміливими чоловіками.

Саме після таких заходів молоде покоління по-новому осмислює роботу рятувальників. І хтозна, можливо після останньої зустрічі, у когось із присутніх дітлахів з’явилася мрія – пов’язати своє життя з пожежно-рятувальною справою.

У ДСНС у Житомирській області

Фото з акції "Запобігти. Врятувати. Допомогти." з Бердичева ТУТ
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В Чернігівській області ...
Наступна новина: У Тернополі триває ...

КОМЕНТАРІ