Звернення т.в.о. начальника Управління ДСНС у Чернігівській області до мешканців і гостей Чернігівщини

Звернення т.в.о. начальника Управління ДСНС у Чернігівській області до мешканців і гостей Чернігівщини

08.06.14 17:17 0 831
З початку року на Чернігівщині зареєстровано 12 пожеж у лісах на загальній площі понад 10 га та 150 пожеж сухої трави на полях, присадибних ділянках, узбіччях доріг тощо. Основною причиною загорянь є необережне поводження з вогнем, розведені багаття, кинуті непогашені сірники або недопалки. Крім того, щодня в області до пожежно-рятувальних підрозділів надходять повідомлення про трагічні випадки на водоймах, що трапляються внаслідок порушення правил безпечної поведінки під час купання або користування плавзасобами. Часто винуватцями надзвичайних подій є люди в нетверезому стані або діти, які залишившись без нагляду дорослих вигадують небезпечні розваги.

Шановні громадяни!

Щоб уникнути лиха, обережно поводьтеся з вогнем, утримайтеся від відвідування лісів і торфовищ, не розпалюйте там вогнища та не користуйтеся феєрверками. Будьте уважні, не кидайте непогашені сірники або недопалки.

Ні в якому разі не заходьте у воду в нетверезому стані, не пірнайте в незнайомих місцях, з мостів, на мілководді та після тривалого перебування на сонці. Не влаштовуйте небезпечні ігри на воді. Розраховуйте свої сили та не запливайте далеко. Уникайте води зі швидкою течією.

Контролюйте дозвілля дітей, які можуть вигадати небезпечні ігри з вогнем, пожежо- або вибухонебезпечними предметами, піти грати до водойм тощо.

Пам'ятайте! Помилкова впевненість у безпеці присипляє у людей обережність та пильність. Це, в свою чергу, породжує порушення правил безпечної поведінки, що тягне за собою трагічні наслідки!

Олександр Борискін -

т.в.о. начальника Управління ДСНС у Чернігівській області,

полковник служби цивільного захисту.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Рівненській області ...
Наступна новина: Цілісінький день ...

КОМЕНТАРІ