Люди стають солодкоїжками через стрес, – вчені

Люди стають солодкоїжками через стрес, – вчені

08.06.14 16:15 0 859
У стані стресу багато людей починають заїдати свою тривогу. Як з’ясували вчені, причина криється у гормонах.

Про це розповідає The Daily Mail.

Гормони, які активуються у стані тривоги, були виявлені у смакових клітинах, що визначають солодкий, солоний і гіркий смак.

Доктор Роквелл Паркер підкреслює: «На смак дуже сильно впливає стрес. Зокрема, люди починають більше їсти солодкі продукти. Так діють глюкокортикоїди. Вони прямо впливають на клітини смакових рецепторів».

Як показали дослідження, стрес змінює всю систему обробки смакової інформації, адже смакові рецептори знаходяться не лише на язиці. Їх можна знайти в кишечнику та підшлунковій. Ймовірно, стрес впливає на метаболізм цукрів та інших речовин, змінюючи апетит.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Папа Римський звільнив ...
Наступна новина: Тернопілля: шість об’єктів ...

КОМЕНТАРІ