Науковці прогнозують провал експедиції на Марс

Науковці прогнозують провал експедиції на Марс

08.06.14 10:38 0 784
Пілотована експедиція на Марс буде «приречена на провал», якщо NASA не змінить свою методику планування польоту на Червону планету. З такою заявою виступила Національна дослідницька рада (NRC) США.

Про це пише The Daily Mail.

Як йдеться у доповіді NRC, без достатнього фінансування, чіткої мети і допомоги інших країн, таких як Китай, відправлення астронавтів на Марс неможливе.

США, на думку експертів ради, повинні відмовитися від нинішнього підходу до підготовки експедиції, зокрема, від будівництва ракети великої вантажопідйомності, відомої як «Система космічних запусків» (SLS), а також пілотованого корабля «Оріон».

Національна дослідницька рада рекомендувала NASA вибрати один з трьох варіантів організації польоту на Марс. Два з них передбачають пілотований політ на Місяць, де буде збудована база для подальшої експедиції на Марс. Третій варіант пропонує вивести за допомогою автоматичного зонду на місячну орбіту астероїд і відправити туди експедицію. Ця місія потім має добратися до одного з супутників Червоної планети, вийти на орбіту Марса і лише після цього висадиться на самій планеті.

Усі три варіанти, як зазначається в доповіді, вимагають міжнародної співпраці й партнерства з приватними фірмами. Вартість космічної програми експерти NRC не називають.

Про це повідомив ZIK
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Запоріжжі сталася ...
Наступна новина: Інтерв’ю міського голови ...

КОМЕНТАРІ