На Запоріжжі сталася сутичка між козацькими організаціями

На Запоріжжі сталася сутичка між козацькими організаціями

08.06.14 10:29 0 859
На Запоріжжі сталася сутичка між представниками козацьких організацій: представники більшості таких об?єднань вимагали залишити острів Хортиця від «Козацького війська Запорозького низового» на чолі з отаманом Олександром Панченком. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У суботу на Хортиці триває Тризна – день пам?яті та скорботи за козаками, що загинули в боях за Україну. Козаки пояснюють, що виступають проти «Козацького війська Запорозького низового» зокрема тому, що членів цієї організації бачили в день «чистки» запорізького Євромайдану, що мала місце на початку цього року. Їм також закидають участь у подіях у Криму на боці агресора.

«Отамани всіх запорізької козацьких організацій налаштовані виключити Панченка з ради козаків. Він вже персона нон-грата в козацькому товаристві. А все тому, що його козаки були в тому числі при захопленні військової частини в Бахчисараї. Це вже факт відомий. По-друге, Панченко і його організація виступали проти України і закликали донських козаків втрутитися в конфлікт і прийти на територію України», – розказав в розмові з Радіо Свобода кошовий отаман Запорозького війська низового «Запорозька Січ» Костянтин Рижов.

Панченка та його козаків попросили залишити Хортицю, але ті відмовилися. Після цього сталася сутичка, яку вдалося вирішити лише за участі правоохоронців.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 1)

КОМЕНТАРІ