Голова МЗС Польщі вірить, що Україна зможе домовитися з ЄС про скасування віз

Голова МЗС Польщі вірить, що Україна зможе домовитися з ЄС про скасування віз

09.06.14 14:22 0 859
Україна може розраховувати на успіх у запровадженні безвізового режиму з Європейським союзом, якщо буде чітко виконувати рекомендації ЄС – таку думку висловив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю виданню «Дзеркало тижня. Україна» (DT.UA). Про це повідомляє "Радіо Свобода".

«Тут усе залежить від вас. Тому що ЄС ні на міліметр не відступиться від виконання Україною технічних умов для запровадження безвізового режиму», – сказав голова польського дипломатичного відомства.

Сікорський зазначив, що українці мають уряд, який їх не обманює.

«Тому що попередній глава уряду пан Азаров обманював вас, кажучи, скажімо, що для отримання безвізового режиму Україна повинна спершу легалізувати гомосексуальні шлюби. Разом із тим ЄС вимагає лише, щоб людей не дискримінували ні за якими ознаками», – пояснив він.

За словами Сікорського, про можливості успіху свідчить приклад Молдови, яка домоглася впровадження безвізового режиму з Євросоюзом».

«Я не вірю, що Україна не зможе реалізувати те, що реалізувала Молдова. При цьому ви не повинні крутити носом, якщо вам щось не подобається. Ви повинні приймати і запроваджувати в себе. Це рамкові закони, які пройшли випробування за десятки років у різних країнах ЄС», – наголосив він.

Після того, як минулого місяця Верховна Рада ухвалила низку необхідних для візової лібералізації з ЄС законів, у Європейському союзі констатували завершення першої фази цієї лібералізації і готовність України перейти до другої фази – втілення цих законів. Чільні українські посадовці висловлюють сподівання, що Євросоюз може ухвалити рішення про перехід до безвізових відносин для громадян України для короткотермінових поїздок до середини наступного року чи й уже до кінця нинішнього.

Попередня влада України, вирішивши зупинити європейську інтеграцію, серед іншого, зняла з розгляду законопроект, який пропонував заборонити дискримінацію у трудових відносинах також і за ознакою сексуальної орієнтації – це було єдиною вимогою Євросоюзу з цього огляду. При цьому тодішній прем’єр-міністр і голова тоді владної Партії регіонів Микола Азаров твердив, ніби ЄС вимагає для візової лібералізації «узаконити одностатеві шлюби й ухвалити закон про рівність сексуальних меншин».
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Волинській області ...
Наступна новина: В Закарпатській області ...

КОМЕНТАРІ