До Дніпропетровська надходять нові поранені в АТО українські бійці

До Дніпропетровська надходять нові поранені в АТО українські бійці

09.06.14 15:34 0 884
До Дніпропетровської обласної клінічної лікарні імені Мечникова надходять нові поранені під час бойових дій в зоні антитерористичної операції на Донбасі, учора з зони АТО доправлений ще один боєць з тяжким вогнепальним пораненням, його вже прооперували, видаливши осколки. Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Про це Радіо Свобода в неділю розповів заступник головного лікаря лікарні Юрій Скребець.

За його даними, наразі в лікарні перебуває 14 поранених в АТО, серед яких двоє – цивільні особи. Усі пацієнти – і військові, й цивільні – з перспективами одужання.

Загалом, за словами лікаря, до медичного закладу за останній місяць із зони АТО було доправлено понад 30 людей, що потребували медичної допомоги.

«Дехто вже виписаний. Ми не втратили жодного пораненого, всіх їх вдалось врятувати, хоча дехто з них отримав такі поранення, які, за законами воєнно-польової хірургії, раніше вважались несумісними з життям. Один з пацієнтів із вкрай тяжким пораненням живота переніс 6 операцій. Найбільш складні поранення – це вогнепальні переломи кісток, які лікувати набагато складніше, аніж звичайні переломи. На щастя, всіх вдалось прооперувати вчасно, видалити кулі, врятувати життя», – розказав лікар.

Як зазначив Юрій Скребець, з першого дня керівництво області взяло під свою опіку забезпечення поранених: наразі пацієнтам не бракує ані ліків, ні харчів. Лікарі медичного закладу постійно опікуються станом поранених, за потреби – запрошують на консультації та коригування терапії провідних фахівців військової медицини з різних куточків України.

Окрім того, вже більше півтисячі українців запропонували матеріальну допомогу пораненим, сотні дніпропетровців – здали для них кров.

«До нас звернулись більше тисячі осіб, готових здати кров. Ми допустили до здачі крові, перевіривши стан здоров’я охочих, понад 600 людей. І пенсіонери, і лікарі, робітники, МНСники, учасники батальйону «Дніпро», посадовці облдержадміністрації… Всі стояли в загальній черзі й кілька разів співали гімн України. Це серйозний показник того, що ми – вже не просто натовп споживачів, що з нас почала кристалізуватись сильна й вільна нація, суспільство. Завдяки цим людям ми задовольнили всю ту потребу в крові, яка виникла, і створили запаси крові», – сказав Скребець.

За словами медика, наразі обласна лікарня та її персонал працюють в посиленому режимі й готові надавати невідкладну допомогу.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Львівській області ...
Наступна новина: На Хмельниччині ...

КОМЕНТАРІ