На Тернопіллі розповіли як функціонує спеціальна лінія міліції "102"

На Тернопіллі розповіли як функціонує спеціальна лінія міліції "102"

09.06.14 15:45 0 940
В управлінні МВС України в Тернопільській області функціонує служба «102», працівники якої входять до штату чергової частини штабу. Служба налічує вісім інспекторів-чергових, які цілодобово несуть службу.

Кожного дня на чергування заступає два інспектори. Вони приймають телефонні повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події з усієї області та переадресовують їх відповідним службам, міськрайвідділам для відповідного реагування.

Для прийому повідомлень встановлено два спеціальні апарати, до яких під‘єднано чотири лінії «102» міста Тернопіль, дві лінії «102» Тернопільського району, а також всі мобільні оператори. Тобто, коли особа телефонує з мобільного телефону на спеціальну лінію «102», знаходячись в будь якому місці Тернопільської області, дзвінок скеровується в Тернопіль. Крім цього, на спеціальній лінії «102» встановлено відповідне програмне забезпечення, яке дає змогу після отриманого повідомлення прослухати його зміст, що унеможливлює приховування інформації та не реагування на неї. Крім цього, дане програмне забезпечення також фіксує всі мобільні та стаціонарні номери, які намагаються зателефонувати на лінію «102».

При одночасному прийомі повідомлень двома інспекторами-черговими, наступний телефонний дзвінок буде надходити, а у додзвонювача складатиметься враження, що його ігнорують або не піднімають слухавку. Однак, за допомогою програмного забезпечення на всі пропущені або неприйняті дзвінки інспектор-черговий перетелефоновує.

Внаслідок подій, які мали місце 18-19 лютого цього року, все обладнання служби «102» було знищено вогнем. Згодом його вдалося відновити.

Як розповів начальник чергової частини УМВС України в Тернопільські області Андрій Дудар, за п’ять місяців поточного року службою «102» зареєстровано понад 13 тисяч повідомлень про кримінальні правопорушення та інші події, що становить 90 повідомлень на добу. Протягом даного часу в УМВС області надійшло шість скарг про неналежне реагування працівників ОВС області на заяви та повідомлення про кримінальні правопорушення та інші події. За усіма скаргами проведені службові розслідування, за підсумками яких покарано сімох працівників ОВС та керівника МРВ області. У ході розгляду даних порушень провини працівників служби «102» не виявлено.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Хмельниччині ...
Наступна новина: У Рівненській області ...

КОМЕНТАРІ