Михайло Головко просить розглянути можливість банкам видавати готівку молокопереробним підприємствам України

Михайло Головко просить розглянути можливість банкам видавати готівку молокопереробним підприємствам України

09.06.14 13:08 0 883
6 червня 2014 року народний депутат України свободівець Михайло Головко звернувся до міністра аграрної політики та продовольства України Ігоря Швайки та до голови Національного банку України Степана Кубіва щодо можливості видачі банками готівки молокопереробним підприємствам України.

Як зазначив депутат, до нього звернулися представники молокопереробних підприємств Тернопільської області. Молокопереробні підприємства заготовляють молоко від індивідуальних господарств населення, розрахунки за закуплене молоко здійснюють готівкою через касу підприємства. Таким чином, ці підприємства наповнюють місцевий б'юджет і дають можливість сільському населенню мати прибутки. Однак Постановою Правління Нацбанку №328 від 30 травня 2014 року передбачено обмеження видачі готівкових коштів із поточних рахунків, що унеможливлює проведення вчасних розрахунків за закуплене молоко від населення.

Дія вищезгаданої постанови унеможливить проведення розрахунків уже за травень, що, своєю чергою, викличе справедливе невдоволення населення, зменшить обсяги виробництва і надходження до місцевих б'юджетів. Тому Михайло Головко просить міністра аграрної політики та продовольства України, а також голову Національного банку України передбачити можливість банкам видавати готівку молокопереробним підприємствам України для проведення розрахунків за закуплене від населення молоко в необхідних для цього розмірах.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Титан може припинити ...
Наступна новина: Худоб`як може повернутися у ...

КОМЕНТАРІ