На Тернопіллі Михайло Головко вимагає відновити грошові надбавки до заробітної плати та підняти заробітну плату педагогічним працівникам

На Тернопіллі Михайло Головко вимагає відновити грошові надбавки до заробітної плати та підняти заробітну плату педагогічним працівникам

09.06.14 14:37 0 830
6 червня 2014 року народний депутат України свободівець Михайло Головко звернувся до Прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з проханням відновити грошові надбавки до заробітної плати педагогічним працівникам.

Як зазначив депутат, до нього неодноразово зверталися педагогічні колективи шкіл Тернопільської області. Освітяни вкрай стурбовані Постановою КМУ №88, якою передбачено внесення змін до Постанови КМУ №373 від 23.03.2011 року, згідно з якою, пропонується замінити розмір фіксованої ставки надбавки у розмірі 20 відсотків на плаваючу до граничного розміру 20 відсотків, а сам розмір надбавки у цьому випадку буде встановлюватися керівником закладу у межах фонду оплати праці. В разі відсутності коштів у фонді оплати праці надбавка буде меншою, аніж раніше.

Від педагогів залежить процвітання нації, тому вони найбільше потребують державної опіки. У багатьох країнах світу вчителі отримують високу заробітну плату, у Польщі середня зарплата вчителя – 800 доларів США.

Враховуючи ці факти, Михайло Головко вимагає відновити грошові надбавки до заробітної плати та підняти заробітну плату педагогічним працівникам, виходячи з умов зростання курсу іноземної валюти.

Про це повідомили в прес-службі Тернопільської обласної організації ВО "Свобода"
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Рівненщині в ДТП ...
Наступна новина: Тернопільська область: у ...

КОМЕНТАРІ